Mot historisk børsoppgang: – Ikke oppsiktsvekkende

4 months ago 43


For niende dag på rad stiger Hovedindeksen på Oslo Børs. Det kan komme flere milepæler de neste dagene.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Foto: Eivind Senneset / Eivind Senneset

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Vi må tilbake til oktober 2013 for å finne en tilsvarende lang periode med oppgang for Hovedindeksen. Gitt at ukens siste handelsdag ender i pluss.

I 12.50-tiden er oppgangen på 0,17 prosent.

Den nåværende varianten av Hovedindeksen ble offisiell høsten 2001.

Dersom det blir oppgang på mandag, tangeres den historiske rekorden på 10 dager fra 2004.

Les på E24+

Ho fekk 400.000 inn på konto. Då investerte Heidi (48) mesteparten i fond

Investeringsdirektør i Nordea Markets, Robert Næss sier at selv om en periode på ni dager med oppgang er sjeldent, så er ikke oppgangen samlet på mer enn rundt seks prosent.

– Det er ikke oppsiktsvekkende mye. Hvis jeg ser på de største oppgangene på ni dager eller mindre, så har vi vært oppe i 28 prosent i forbindelse med finanskrisen.

– En oppgang på seks prosent er ikke engang i nærheten av de 100 største oppgangene i en periode på 1 til 9 dager, sier han.

Les på E24+

Ekspertene: Dette blir boligprisvinneren i høst

Hentet seg inn etter voldsomt fall

Fredag for to uker siden raste Oslo Børs 2,94 prosent.

Det skjedde etter at japanske yen styrket seg og aksjeindeksene falt voldsomt etter at den japanske sentralbanken hevet styringsrenten.

Uroen tiltok etter tall som viste at det ble skapt færre nye jobberenn ventet i USA i juli, samtidig som ledigheten stiger. Det skapte frykt for resesjon, en vedvarende økonomisk nedtur.

På mandag raste Nikkei 225-indeksen i Tokyo 12,3 prosent. Det største fallet siden 1987.

Oslo Børs fulgte etter samme dag, med en nedgang på 3,36 prosent. Det største fallet på en enkelt handelsdag siden 15. april i fjor.

Robert Næss mener at nedgangen var vanskelig å forstå, og at den handlet mer om verdsettelsene av store teknologiaksjer, enn om frykt for resesjon.

– Det var litt merkelig at Norge deltok i fallet, og da er det mer naturlig å komme opp igjen, og så har jo for så vidt USA kommet ganske mye opp også, sier han.

Read Entire Article