Kortspillselskap saksøker SpaceX for 15 millioner dollar

2 weeks ago 10


Selskapet Cards Against Humanity anklager Elon Musk-selskapet for å ha ødelagt et landområde de kjøpte for å stoppe Trumps grensemur.

 Elon Musk har flyttet flere av selskapene sine til Texas. Her fra et SpaceX-arrangment på Starbase i 2022. Foto: Miguel Roberts / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortspillselskapet Cards Against Humanity krever 15 millioner dollar etter at romfartsselskapet SpaceX angivelig har dumpet materialer og utstyr på et landområde selskapet eier. Summen tilsvarer omlag 157 millioner norske kroner

Området ligger helt øst i den amerikanske delstaten Texas, på grensen mellom USA og Mexico. Selskapet selv omtaler det som et søksmål mot SpaceX-eier Elon Musk.

I følge selskapets nettside kjøpte de i 2017 et stykke land for å hindre byggingen av daværende president Donald Trumps omstridte grensemur. 150.000 personer betalte 15 dollar hver for å være med på prosjektet.

Les også: E24 besøkte Boca Chica i 2021: Fra øde natur til stjerner i øynene

Selskapet mener Musk-selskapet har ødelagt tomten deres med grus, traktorer og søppel fra romfart.

De hevder SpaceX ga dem et 12-timers ultimatum om å godta et tilbud på under halvparten av landets verdi. Cards Against Humanity skal ha avvist tilbudet.

– Vi ses i retten, svarte selskapet.

  •  Dette bildet fra søksmålet viser i følge Cards Agains Humanity hvordan det så ut.

  •  Dette bildet, også fra søksmålet - viser hvordan det ser ut på tomten nå.

1 av 2Foto: Cards Against Humanity

Tomten ligger ved Rio Grande, i Boca Chica-området hvor SpaceX bygger sin såkalte «Starbase». I følge eiendomsdata fra Cameron County, eier SpaceX tomtene både nord og sør for Cards Agains Humanitys drøyt halvannet mål store tomt.

Hvis søksmålet lykkes, lover Cards Against Humanity å dele overskuddet likt mellom de som var med på spleiseaksjonen for å kjøpe tomten i 2017.

– Selv om dette ikke er nok til å kompensere for det de har lidd ved å se Elon Musk skjende deres en gang så frodige land, tror vi det er en ganske god start, skriver selskapet.

Bilder fra Google Street view tatt i 2021 viser at tomten da var urørt, mens ferske satelittbilder viser byggearbeidene på tomten.

Musk og SpaceX har ikke svart Reuters, som omtalte saken først, NBC, eller USA Today, på spørsmål til saken.

Read Entire Article