Gjenåpner atomkraftverk for å selge strøm til Microsoft

2 weeks ago 8


AI-boomen blåser nytt liv i utkonkurrerte atomkraftverk.

Atomkraftverket Three Mile Island da det fortsatt var i drift i 2019. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Constellation Energy skal gjenåpne atomkraftverket Three Mile Island i Pennsylvania i USA.

Microsoft har inngått en avtale om å kjøpe strømmen anlegget produserer i 20 år, opplyser Constellation i en melding.

AI-bølgen har gjort strømforsyning til datasentre enda mer høyaktuell.

Tekgiganten kjøper strømmen som en del av målet om matche det datasentrene deres bruker med utslippsfri energi. I dette tilfellet er det snakk om en strømregion som dekker delstater som Pennsylvania, New Jersey, Ohio, Maryland, Virginia og West Virginia, samt storbyen Chicago.

Les på E24+

Storbank spår sterkere krone

– Å levere strøm til industrier som er kritiske for vårt lands globale økonomi og teknologiske konkurranseevne, inkludert datasentre, krever en overflod av energi som er utslippsfri og pålitelig hver eneste time hver eneste dag. Atomkraftverk er de eneste energikildene som konsekvent kan innfri det løftet, sier Constellation Energy-sjef Joe Dominguez i meldingen.

Kraftverket ventes å være oppe og gå igjen i 2028. Det skal etter planen investeres rundt 1,6 milliarder dollar, tilsvarende 16,8 milliarder kroner.

Enheten som skal gjenåpnes ble stengt i 2019, fordi den ikke klarte å konkurrere økonomisk med annen strømproduksjon, skriver Bloomberg. Dette er første gang Microsoft sikrer bruken av strøm fra et dedikert, 100 prosent atomkraftanlegg, ifølge nyhetsbyrået.

Three Mile Island er stedet der en av de største atomulykkene i USAs historie fant sted, i 1979. Ulykken skjedde ved den andre enheten på stedet, og ikke den som nå skal gjenåpnes.

Read Entire Article