Erling Braut Haaland rykker oppover på rikinglisten

2 weeks ago 15


Haaland øker formuen med en halv milliard ifølge Kapital.

Foto: Phil Noble / REUTERS

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres

Fotballstjernen er nå Norges 194 rikeste ifølge listen, som publiseres en gang i året. I fjor var han på 240. plass.

Det siste året har Haaland tegnet nye sponsoravtaler, og investert stadig mer penger i verdipapirer.

Ifølge det amerikanske økonomimagasinet Forbes tjener fotballstjernen 61 millioner dollar i året, som i skrivende stund tilsvarer rundt 640 millioner norske kroner.

Av disse mener Forbes at 483 millioner kroner er lønn fra Manchester City, mens 157,5 millioner er «off field» – altså for det meste egne sponsorinntekter. Ifølge magasinet gjør dette Haaland til verdens 27. best betalte idrettsutøver. Magasinet oppgir ikke hvor de har tallene sine fra.

I tillegg har Haaland opprettet et Luxembourg-registrert investeringsselskap som setter penger i aksjer blant annet på Oslo Børs.

Gjennom selskapet, som heter Pillage 2, eier fotballstjernen blant annet 8,3 millioner kroner i kontanter.

Haaland har blant annet satset på Oslo Børs-aksjer som bilfraktrederiet Höegh AutolinersRøkke-selskapet AkastorSparebanken Sør og eiendomsselskapet Entra.

I tillegg hadde Pillage 3 eierandeler i følgende ved utgangen av 2023:

  • «Vennefondet» Salt Value, som forvaltes av den kjente investoren Harald Espedal, som tidligere har vært sjef i Skagen Fondene.
  • Vannflaskeselskapet Aquafigure, som selger en egen Haaland-flaske.

Pillage 2 i Luxembourg eier også 70 prosent av Sapiens Eiendom, der pappa Alfie Haaland eier resten. Det er gjennom Sapiens Eiendom at Haaland-familien har inngått samarbeid med Ertvaag-familien om investeringer i næringseiendom i Stavanger-området.

Read Entire Article