DNB-sjefen om kostnads- og jobbkutt: – Må prioritere strammere

1 month ago 11


– Det handler om å levere de beste produktene og tjenestene til gode priser, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

DNB skal kutte 500 stillinger, men toppsjef Kjerstin Braathen sier at banken vil opprettholde tilbudet til kundene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Det er ikke noe nytt for oss i finansbransjen at vi må endre oss i et raskt tempo, sier DNBs toppsjef til E24.

Tirsdag ettermiddag meldte storbanken at den vil kutte kostnader og 500 årsverk i løpet av det neste halvåret.

Nyheten kom i forbindelse med at DNB har oppdatert strategien for årene fremover.

Les på E24+

Tjener penger på børsen: – Kommer til å sprute utbytter

– Inntektene vil flate ut

Kostnads- og stillingskuttene kommer til tross for at banken hatt rekordhøye resultater de siste kvartalene.

I andre kvartal tjente DNB 13,5 milliarder kroner før skatt, langt over analytikernes forventninger.

– Hvorfor skal dere kutte kostnader nå?

– Det er riktig at det er god lønnsomhet i bankene og at inntektene våre har vokst mer enn kostnadene den siste tiden, men nå ser vi at rentene begynner å bevege seg nedover. Det betyr at inntektene vil flate ut og gå mer ned, sier Braathen.

Den tendensen er ikke lik på kostnadssiden, sier DNB-sjefen.

– Hva er det dere bruker for mye penger på?

– Vi ser i stort at vi må prioritere strammere, og at vi har oppgaver som må løses mer effektivt. Det handler om å levere de beste produktene og tjenestene til gode priser.

Vil ikke berøre kundene

Norges største bank har måttet tåle kritikk for skyhøye renteinntekter det siste året. Da har gjerne svaret vært at det er i perioder med høye renter at bankene tjener penger.

På spørsmål om hvorfor banken nå skal kutte stillinger blant annet på grunn av lavere rentenivå i fremtiden, sier DNB-sjefen at det å drive effektivt er en viktig del av å kunne konkurrere om kundene med gode nok priser.

– Nå er markedene enda tøffere og konkurransen spisser seg til. Vi skal kjempe om kundene også fremover, sier Braathen.

Derfor skal DNB nå ta grep for å løse en del oppgaver mer effektivt. Det handler blant annet om å øke fokuset på digitalisering og forenkling.

– Vi kommer til å opprettholde tilbudet til kundene. Det som er besluttet nå treffer stab- og støtteområder i konsernet, og vil ikke berøre de som jobber ut mot kunden.

Det er heller ikke planlagt noen endringer i bankens tilbud per nå, legger DNB-sjefen til.

Ukjent beløp

Braathen vil ikke avsløre om kostnads- og stillingskuttene betyr at DNBs kunder kan se frem til lavere rente, ved at banken blir mer konkurransedyktig på området.

– Vi har gode priser til kundene i dag, og det er vi opptatt av å beholde fremover. Så blir det opp til oss å bevise at vi fortsette å ha det fremover, sier hun.

Hvor store besparelser det varslede grepet gir banken, er ikke kjent. Det er heller ikke noe banken går ut med i dag, men vil bli naturlig å komme tilbake til i forbindelse med den kommende kapitalmarkedsdagen i november, får E24 opplyst.

– Har nedbemanningen noe som helst å gjøre med oppkjøpet av Sbanken?

– Nei, det har det ikke, utover at dette er en større prosess hvor vi spisser strategien vår. En del av det er at vi øker fokuset på forenkling, digitalisering og kundetilbud, og der har vi lært mye av Sbanken så langt, sier Braathen.

Read Entire Article