Seier til Rosenborg etter mål på overtid

2 hours ago 4

Bodø/Glimt har herjet i Europa den siste tiden. Forrige onsdag sikret de syv poeng etter tre spilte kamper i Europaligaen. Mandag kveld var det duket for et oppgjør på hjemlige trakter.

De helgule imot Rosenborg til avslutningen av den 26. serierunden i Eliteserien 2024.

Bodø bydde som vanlig på fem varmegrader, nedbør og liten kuling fra vest, med vindkast på 20 m/s – heftig motvind for hjemmelaget i første omgang med andre ord.

Etter en rolig start på kampen presterte RBKs Edvard Tagseth å sikre en ledelse i 36. minutt – dog noe kortvarig.

Knappe fem minutter senere nemlig var Fredrik Bjørkan på ballen, som ble slått i nettmaskene etter et salig kaos inne i trønderfeltet. Det sto 1–1 på Aspmyra etter de første 46 spilleminuttene.

Bodø/Glimt-Rosenborg

Bodø/Glimts Fredrik Bjørkan feiret utligningen i første omgang.

Kortvarig ledelse

Knutsens armé var på hugget når andreomgangen ble blåst i gang og medvinden var med dem.

Spillet bydde på flere gode sjanser for hjemmelaget, men fem minutter inn var det Philip Zinckernagel som sikret en foreløpig ledelse etter målgivende fra Sondre Fet.

Rosenborgs keeper Sander Tangvik hadde mer enn nok å henge fingrene i på Aspmyra.

Men ledelsen holdt ikke i mange minuttene. Etter 56 minutter spilt plasserte Adrian Pereira ballen i nettmaskene, og igjen sto det uavgjort mellom nordlendingene og trønderne.

90 minutter, og to tilleggsminutter, senere var 2-3 et faktum, etter Noah Sashah legger ballen i nett.

Rosenborg reiser med det hjem med tre poeng.

Etter 26 spilte kamper ligger hjemmelaget på toppen av tabellen med 54 poeng, etterfulgt av Brann med sine 52 poeng. Rosenborg står på sin side bokført med 43 poeng klatrer med det forbi Fredrikstad til en 5. plass.

Dommer Mohammad Usman Aslam med gult kort til Rosenborgs Tomás Nemcík.