Uvær og stengte veier på Østlandet: 41 personer er evakuert

1 week ago 370



Store nedbørsmengder har ført til mange stengte veier i Telemark natt til onsdag. I tillegg er en campingplass i Bø og flere bolighus evakuert.

Flere veier er stengt rundt Notodden på grunn av flomskader. Foto: Statens Vegvesen

Publisert: 04.09.2024 06:50 | Oppdatert: 04.09.2024 07:28

Det kraftige regnværet onsdag morgen fører til oversvømmelser og stengte veier flere steder.

41 personer ble i natt evakuert fra Beverøya Camping i Bø i Telemark, sier ordfører Siri Blichfeldt Dyrland til NRK.

De evakuerte sendes til Evakuert- og Pårørendesenter (EPS) på Gullbring i Bø. Der var det onsdag morgen registrert 36 evakuerte. I tillegg til campingplassen er også et bolighus i Bø evakuert.

– Det ser ut til å gå greit. Men store nedbørsmengder fører til mange oppdrag i natt, og det strekker ressursene våre, sier operasjonsleder Per Eftang i Sørøst politidistrikt til NTB.

E134 er stengt rett nord for Notodden på grunn av flom. I tillegg er riksvei 36 stengt ved Gvarv og ved Kåsamoen. Dessuten er Hørtevegen i Gvarv stengt.

På Bratsbergbanen er strekningen mellom Nordagutu og Notodden stengt på grunn av flom. Her kjører Vy taxi for tog. I tillegg er det forsinkelser mellom Nordagutu og Neslandsvatn på Sørlandsbanen på grunn av vanskelige værforhold.

– Det ser ut til at Midt-Telemark og Notodden er hardest rammet så langt. I tillegg er et område i Drangedal uten strøm, sier operasjonslederen ved 3-tiden.

Det er ikke meldt om personskader som følge av nedbøren natt til onsdag.

Nedbørsfeltet beveger seg tidlig onsdag nordover mot Buskerud og Innlandet.

Avisa Telen skriver at flere kjellere i boliger på Notodden tar inn vann. I tillegg står gater og veier under vann. Ett hus er evakuert.

– Det er store ødeleggelser forteller Paul Andre Carlsen, tidligere etterforskningsleder ved Notodden politistasjon.

Kommunen vil i løpet av morgentimene onsdag beslutte om skoler og barnehager skal holdes stengt på grunn av vannmasser og ødelagte veier. Notodden kommune opplyser onsdag morgen at minst 15 kommunale veier er stengt.

Read Entire Article