Wall Street stiger - Boeing faller

2 hours ago 3


Flyaksje faller etter nyheter om jobbkutt.

Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Slik går det for de store indeksene på Wall Street ved 16-tiden mandag:

  • Industriindeksen Dow Jones ned 0,04 prosent
  • Tek-tunge Nasdaq stiger 1,07 prosent
  • Den brede S&P-indeksen opp 0,66 prosent

Forrige uke ble avsluttet med oppgang og nye rekordnivåer for S&P 500-indeksen og Dow Jones. Den forrige rekorden ble satt onsdag forrige uke.

Boeing er blant selskapene som gjør det dårlig fra start mandag. Etter at markedet stengte fredag meldte selskapet om at de skal kutte 17.000 jobber.

Bakgrunnen er ifølge selskapet en krise som skyldes langvarig streik og manglende likviditet. I midten av september gikk mer enn 30.000 Boeing-ansatte i streik.

Sammen med jobbkuttene sa selskapet at det er forsinkelser i lanseringen av et nytt fly, 777X, som allerede er flere år bak skjema, skriver Wall Street Journal.

Aksjen er ned 2,55 prosent fra start.

Venter på resultater

Resultatsesongen er i gang på Wall Street. Forrige uke ble avsluttet med at storbankene JPMorgan Chase og Wells Fargo leverte sine tall.

I tredje kvartal fikk førstnevnte et resultat etter skatt på 12,9 milliarder dollar, tilsvarende et resultat per aksje på 4,37 dollar, ifølge kvartalsrapporten. Dette var en nedgang siden i fjor, men det var bedre enn ventet på forhånd.

Wells Fargo sin aksje endte også opp 5,61 prosent.

Så langt har 30 selskaper på S&P 500-indeksen lagt ut resultater. Inntjeningstallene slår analytikernes konsensus med omtrent 5 prosent i gjennomsnitt, ifølge Bank of America.

Ved dette tidspunktet i det foregående kvartalet, var den samme andelen på 3 prosent. Det skriver CNBC.

Tirsdag skal bankene Bank of America og Goldman Sachs, samt legemiddelselskapet Johnson & Johnson legge frem tallene sine før Wall Street åpner. Onsdag kommer tallene til banken Morgan Stanley og flyselskapet United Airlines.

Read Entire Article