«Verdens viktigste selskap» Nvidia omsatte for 30 milliarder dollar

1 month ago 10


Gigantselskapet Nvidia åpner regnskapsbøkene.

Nvidia-sjef Jensen Huang under en konferanse i juli. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Den store AI-favoritten, som leverer databrikker til utviklingen av kunstig intelligens-teknologi, legger frem resultater fra forrige kvartalforrige kvartalNvidia har avvikende regnskapsår. Forrige kvartal, som dekker perioden mai, juni og juli i år, kalles i deres tilfelle andre kvartal 2025. ved børsslutt.

Her er noen av de viktigste nøkkeltallene:

  • Omsetningen endte på 30 milliarder dollar
  • Resultatet etter skatt kom inn på 16,9 milliarder dollar

På forhånd var det ventet at inntektene til Nvidia skulle gjøre et hopp til 28,86 milliarder dollar, ifølge estimatene Bloomberg har samlet inn. Selskapets egne utsikter viste på forhånd 28 milliarder dollar.

– Det betyr nok at markedet reelt sett håper på en omsetning på 30 milliarder dollar, sa investeringsdirektør i Nordea Markets, Robert Næss før tallene ble sluppet.

Resultatet etter skatt var ventet å lande på 15,96 milliarder dollar, eller et justert resultat på 0,65 dollar per aksje.

Parademarsj

Investeringsdirektøren sa at Nvidia-resultatet er det viktigste i verden, og gjenspeiler AI-oppgangen på verdens børser den siste tiden.

AI-bølgen har sendt Nvidia-aksjen på en parademarsj oppover helt siden starten av 2023. Det gjaldt helt frem til i sommer, da aksjen fikk seg en liten nedtur særlig i juli og inn i august.

Etter børsuroen tidlig i august har derimot Nvidia, som resten av markedet i USA, hentet inn mye av det tapte.

Akkurat nå er det tett mellom Nvidia og Microsoft om å være verdens nest mest verdifulle selskap bak Apple. Nvidia har en markedsverdi på drøyt 3.100 milliarder dollar.

Så langt i år er aksjen opp rundt 150 prosent på Wall Street.

Kraftige investeringer

De store teknologiselskapene investerer nå store summer i utviklingen av AI-teknologi. Nvidia tjener gode penger på sin dominerende posisjon som leverandør av databrikkene og produktene som kreves for å gjøre dette, som deres «Hopper»-brikke.

Meta var blant tek-gigantene som i sin seneste kvartalsrapport varslet at AI-investeringene jekkes opp enda en gang.

På forhånd har det også vært spenning knyttet til hvilke oppdateringer Nvidia kommer med om produktene, som de kommende «Blackwell»-brikkene. Det har vært rykter om forsinkelser for denne nye generasjonen.

– Selskapet har rapportert om forsinkelser på Blackwell-brikkene. De aller fleste analytikerne mener at dette blir bagatellmessig og at veksten i andre produktet vil veie opp for dette, sa Robert Næss.

– De har begynt å levere en enklere brikke til Kina, B20. Den skal visstnok selge bra, sa han videre.

Read Entire Article