«Verdens viktigste selskap» legger frem tall: – Kan føre til en ganske betydelig korreksjon

1 month ago 15


AI-giganten Nvidia har gang på gang levert ellevill vekst og knust forventningene. Kan det skje igjen?

Nvidia-sjef Jensen Huangs egen formue har også skutt i været sammen med aksjeoppturen til AI-yndlingen. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Den store AI-yndlingen, som leverer databrikker som brukes i utviklingen av kunstig intelligens-teknologi, legger onsdag kveld frem resultater for forrige kvartalforrige kvartalNvidia har avvikende regnskapsår. Forrige kvartal, som dekker perioden mai, juni og juli i år, kalles i deres tilfelle andre kvartal 2025..

Inntektene til Nvidia ventes å gjøre et nytt hopp til 28,86 milliarder dollar, ifølge estimatene Bloomberg har samlet inn. Det vil i så fall være mer enn en dobling på årsbasis, tilsvarende en vekst på rundt 114 prosent.

Det vil likevel være en klar brems sammenlignet med kvartalet før, da veksten lå på 262 prosent.

Les på E24+

Frykten er borte – men hvor lenge?

– De er ikke bare referansen for databrikker, de er også referansen for AI som helhet. Hvis Nvidia bommer, kommer investorer til å selge unna i alle AI-selskaper, sier Daniel Morgan, senior porteføljeforvalter hos Synovus Trust til Reuters.

Resultatet etter skatt er ventet å lande på 15,96 milliarder dollar, eller et justert resultat på 0,65 dollar per aksje.

«Viktigste i verden»

Investeringsdirektør i Nordea Markets, Robert Næss, sier til E24 at Nvidia-resultatet er det viktigste i verden, og gjenspeiler AI-oppgangen på verdens børser den siste tiden.

Han sier videre at selskapet har kommunisert at det venter en omsetning på 28 milliarder dollar, like under analytikernes forventning. De siste årene har imidlertid Nvidia levert rundt to milliarder mer enn prognosene de har lagt frem.

– Det betyr nok at markedet reelt sett håper på en omsetning på 30 milliarder dollar. Hvis det skjer vil nok kursen vokse videre. Dersom de leverer under 28 milliarder vil det nok bli en solid skuffelse, sier han.

Investeringsdirektør i Nordea Markets, Robert Næss. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

AI-bølgen har sendt Nvidia-aksjen på en parademarsj oppover helt siden starten av 2023. Det gjaldt helt frem til i sommer, da aksjen fikk seg en liten nedtur særlig i juli og inn i august.

Etter børsuroen tidlig i august har derimot Nvidia, som resten av markedet i USA, hentet inn mye av det tapte.

Akkurat nå er det tett mellom Nvidia og Microsoft om å være verdens nest mest verdifulle selskap bak Apple. Nvidia har en markedsverdi på drøyt 3.100 milliarder dollar.

– Kan føre til en ganske betydelig korreksjon

– Det er verdens viktigste aksje akkurat nå, sier Eric Jackson ved EMJ Capital om Nvidia til CNBC.

Nvidia-tallene er en av ukens første store begivenhetene for markedet, både når det gjelder resultater fra selskaper og makroøkonomiske tallslipp. Senere i uken kommer det blant annet BNP og inflasjonstall fra USA.

– Det er svært lite økonomiske data av betydning før Nvidia, så du er egentlig i en slags vent-og-se situasjon, sa Baird-analytiker Ross Mayfield, til CNBC tirsdag.

– Trenden i markedet akkurat nå er en rotasjon bort fra teknologi, og Nvidia kan endre alt dette i morgen, fortsatte han.

Dec Mullarkey, administrerende direktør hos SLC Management, tror det har vært et skifte og mer edruelighet når det kommer til noen av de mer ekstreme veddemålene på AI.

– Hvis de skuffer på noen måte, kan det føre til en ganske betydelig korreksjon og spillover-effekt, sier Mullarkey til Financial Times.

Michael Schulman, investeringsdirektør hos Running Point Capital, påpeker at den enorme inntjeningsveksten i Nvidia trolig er i ferd med å avta.

– Vi er i ferd med å nå loven om store tall her. Når et selskap kommer opp i en viss størrelse, er det rett og slett fysisk umulig å opprettholde den samme veksten, sier Schulman til Reuters.

Kraftige investeringer

De store teknologiselskapene investerer nå store summer i utviklingen av AI-teknologi. Nvidia tjener gode penger på sin dominerende posisjon som leverandør av databrikkene og produktene som kreves for å gjøre dette, som deres «Hopper»-brikke.

Meta var blant tek-gigantene som i sin seneste kvartalsrapport varslet at AI-investeringene jekkes opp enda en gang.

I tillegg til det finansielle er det også spenning rundt hvilke oppdateringer Nvidia kommer med om produktene, som kommende «Blackwell»-brikkene. Det har vært rykter om forsinkelser for denne nye generasjonen med brikker.

– Selskapet har rapportert om forsinkelser på Blackwell-brikkene. De aller fleste analytikerne mener at dette blir bagatellmessig og at veksten i andre produktet vil veie opp for dette, mener Robert Næss.

– De har begynt å levere en enklere brikke til Kina, B20. Den skal visstnok selge bra, sier han videre.

Read Entire Article