Ute av flyliste med stortap før nytt kursras

1 month ago 13


En av de trofaste aksjeeierne i flyselskapet Norse pryder ikke lenger aksjonærlistene.

Norses børsverdi, som nå er på rundt 240 millioner kroner, er blitt barbert siden noteringen våren 2021. Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Flyselskapet Norse er hardt presset og på børs har aksjen kollapset.

Nå har også en av aksjonærene som har vært på topplistene til selskapet de siste årene falt bort, ifølge E24s investorlister.

Fondet Skagen Vekst, som var oppført som sjette største eier, sin beholdning på rundt 2,6 millioner aksjer er nå ikke lenger en del av aksjonærlisten og fondet står registert med null aksjer.

Aksjonærlister har et par dagers etterslep, og fanger dermed heller ikke opp endringer som har skjedd i perioden. Endringer kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser, slik som utlan av aksjer til shortsalgshortsalgVeddemål på kursfall..

Les på E24+

Ukens Investtech: Her er de tre sterkeste aksjene

Stortap

Flyselskapet dukket opp i årsrapportene til Skagen i 2021. Siden gang har verdiene forduftet.

Bare siden nyttår er aksjen ned 85 prosent. Fondets siste halvårsrapport viste at det urealiserte tapet på aksjene var på 88,4 millioner kroner ved utgangen av juni.

Det har ikke lykkes E24 å få kommentar fra Skagen-forvalterne om utviklingen. E24 har også tidligere i sommer stilt spørsmål om hvordan de ser på Norse-investeringen, uten å få svar.

Skagen forvalter Sondre Solvoll Bakketun sa i fjor høst følgende:

– For Skagen Vekst har Norse hele tiden vært en liten posisjon som gjenspeiler både risikoen i forretningen og likviditeten i aksjen. Motsatsen er selvfølgelig at det er muligheter for en solid oppside dersom selskapet lykkes.

Les også

Tapstyngede Norse dropper vekstplaner

Nytt ras

Utviklingen i Norse-posisjonen er registret før Norse-aksjen falt ytterligere over 20 prosent onsdag, da selskapet la frem nye underskudd og varslet en mulig pengeinnhenting.

De tre største aksjonærene i Norse er shippingfamilien Lauro, toppsjef og gründer Larsen og milliardær Arne Blystad.

På eiersiden er blant annet også shippingtopp Magnus Halvorsen og investor Ketil Skorstad.

Markedsverdien til selskapet ligger nå på rundt 240 millioner kroner.

Read Entire Article