Trump-aksje tilbake til start

1 month ago 11


Det har vært store svingninger i Trump Media-aksjen i 2024, men nå er prisen tilbake på samme nivå som i januar. Det har gitt presidentkandidaten en kjempesmell.

Donald Trump avbildet i forbindelse med et folkemøte ledet av Fox News-profilen Sean Hannity onsdag denne uken. Foto: KEVIN DIETSCH / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Trump Media & Technology-aksjen har falt tilbake nær nivåene aksjen ble handlet for i januar i år.

Onsdag falt aksjen 6,08 prosent og ble ved handelsdagens slutt handlet for 16,98 dollar. Det er omtrent det samme nivået som da aksjekursen begynte å klatre ved inngangen til 2024.

Torsdag formiddag henter den seg litt inn i førhandelen på Wall Street og stiger nær 1 prosent.

Les på E24+

Analytikerne er ikke gode til å spå

3 milliarder dollar i papirtap

TMTG ble børsnotert i mars i år, og har republikanernes presidentkandidat Donald Trump som majoritetseier.

Siden høsten 2021 har det vært kjent at selskapet skulle slå seg sammen med SPACSPACStår for "Special Purpose Acquisition Company", som er et børsnotert skallselskap som utelukkende har som mål å slå seg sammen med selskaper som vil på børs. -selskapet Digital World Acquisition, som har vært notert i hele perioden.

Aksjen steg mer enn 30 prosent etter attentatforsøk mot Trump i sommer, og har svingt mellom en pris på mellom 17 og 66 dollar så langt i år:

TMTGs aksjekurs har sving kraftig etter at den begynte å klatre i januar i år. Foto: Skjermdump fra Infront

Verdien av Trumps aksjer har falt fra rundt 5 milliarder dollar ved toppunktet i forbindelse med børsnoteringen i mars i år, til rett under 2 milliarderrett under 2 milliarderBasert på at Trump eide rundt 58,7 prosent av aksjene i selskapet per 25. juni 2024. torsdag.

Dermed har ekspresidenten et papirtap på rundt 3 milliarder dollar for perioden (ca. 31,9 milliarder norske kroner).

Trump er imidlertid bundet av regler som gjør at han ikke får begynne å selge aksjer i selskapet før i slutten av september.

– Ellevill Trump-trading

Mange nordmenn har også handlet i TMTG-aksjen.

Dagen etter attentatet mot den tidligere presidenten i sommer, omsatte Nordnet-kunder Trump Media-aksjer for 25 millioner kroner.

– Det er få som har eid aksjen langsiktig, men man har sett en ellevill Trump-trading blant Nordnet-kundene når det har skjedd spesifikke hendelser, sa investeringsøkonom Mads Johannesen til E24 i begynnelsen av august.

Aksjen blir ofte omtalt som en «meme-aksje», et begrep som brukes om aksjer som hauses opp på nett av hobbyinvestorer og der kursen går mye opp og ned.

Milliardtap

TMTG eier det sosiale mediet Truth Social som ekspresidenten opprettet etter at han ble kastet ut av Facebook.

Selskapet har slitt med å generere overskudd, og tapte nær 3,5 milliarder kroner i første kvartal.

Toppsjef Devin Nunes uttalte da at selskapet er godt posisjonert for fremtiden, og viste til at det nå har lagt bak seg kostnadene knyttet til børsnoteringen.

Disse beløp seg til ca. 1,64 millioner dollar, eller rundt 17,4 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten.

Selskapet har tidligere varslet at det vil begynne med direktesending av TV og utvikle et eget nettverk for distribusjon av innhold.

Read Entire Article