Tesla granskes etter dødsfall – aksjen upåvirket

4 hours ago 4


Netflix skyter fart etter sterke tall, og Tesla granskes etter at en fotgjenger ble påkjørt og drept av en selvkjørende bil.

Foto: Peter Cziborra / Reuters / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Netflix er opp over 10 prosent klokken 17.30 fredag.

Aksjehoppet kommer etter at Netflix rapportere et høyere antall abonnenter enn forventet i tredje kvartal. Meglerhuset TD Cowen har nå oppjustert sitt kursmål fra 820 dollar til 835 dollar for aksjen.

Slik ser de viktigste indeksene på Wall Street ut like etter åpning:

  • Dow Jones: ned 0,25 prosent
  • Nasdaq: opp 0,53 prosent
  • S&P 500: opp 0,18 prosent
Foto: Mike Segar / Reuters / NTB

Tesla granskes

Den amerikanske trafikksikkerhets-administrasjonen (The National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) har åpnet en føderal etterforskning av Teslas delautomatiserte biler, som markedsføres som selvkjørende, eller Full Self-driving. Det skriver Bloomberg.

Ifølge NHTSA har det forekommet fire kollisjoner der det automatiserte systemet har vært i bruk. I en av kollisjonene kjørte en Model Y på en fotgjenger som omkom.

Tesla har ikke ønsket å kommentere opplysnignene overfor Bloomberg.

Investorene har derimot ikke blitt nevneverdig påvirket av granskningen, og aksjen er opp 0,24 prosent klokken 17.30.

Foto: PATRICK T. FALLON / AFP / NTB

Slo forventningene

Netflix hadde en inntekt på 9,82 milliarder dollar i tredje kvartal, og strømmegiganten har nå 282,72 millioner betalende abonnenter. Det er 5 millioner fler enn i andre kvartal.

Det var forventet at de ville levere en omsetning på 9,776 milliarder dollar, eller 106 milliarder kroner med dagens kronekurs.

Samtidig leverte de et resultat på 2,364 millarder dollar. Det er noe høyere enn forventningene, som var på 2,2 milliarder dollar, eller om lag 30 milliarder kroner. |

Foto: Dan Steinberg / AP / NTB

Fall tross sterkt resultat

American Express la frem resultater fredag før børsåpning. Kredittkortselskapet hadde et overskudd på 2,51 milliarder follar i tredje kvartal.

Det er sterkere enn investorene på Wall Street forventet, ifølge Washington Post. Likevel faller aksjen etter børsåpning, og er ned 5 prosent fra start.

American Express forventer nå å kunne levere et årsresultat på et sted mellom 13,75 dollar og 14,05 dollar per aksje.

Aksjen har hatt et sterkt 2024, og har steget 53 prosent i verdi.

Read Entire Article