Sverige fjerner flyavgift – varsler billigere billetter

1 month ago 11


Flyselskapene jubler etter grepet fra den svenske regjeringen.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Avgiften kommer til å avskaffes fra og med 1. juli 2025, opplyste den svenske regjeringen på en pressekonferanse tirsdag.

Den ble innført i 2018 og har gitt 1,8 milliarder svenske kroner i årlige inntekter, ifølge TT.

– Vi gjør det for å fremme flytrafikken i hele landet og dermed forbedre tilgjengeligheten. Det blir rett og slett lavere billettpriser, sier Sverigedemokraternas gruppeleder Linda Lindberg på pressekonferansen.

Regjeringen anslår at en flybillett innen Europa vil bli rundt 80 kroner billigere, mens prisen på en reise utenfor Europa vil kuttes med 325 kroner.

Les på E24+

Nå bytter SAS allianse: Dette må du vite

– Fantastisk

Norwegian-sjef Geir Karlsen ønsker avgjørelsen velkommen.

– Det er fantastisk at regjeringen har fattet beslutning om å ta bort flyavgiften. Dette er noe vi har debattert og kjempet for i flere år, så det er veldig positivt for hele flybransjen, sier Karlsen i en uttalelse.

Geir Karlsen, toppsjef i Norwegian Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det er klart at det er positivt at man fjerner flyskatten i Sverige og vi oppfordrer til at man ser på det samme i Norge, sier norgessjef i SAS Kjetil Håbjørg til E24.

Han sier at luftfarten er svært avgiftsbelagt og at det er tynne marginer.

- Dessuten har luftfarten behov for investeringsmidler for nytt og mer miljøvennlig drivstoff. Vi mener disse pengene burde brukes til miljøvennlig drivstoff.

Read Entire Article