Sindre Finnes solgte seg helt ut av én aksje: Må kvitte seg med syv til før nyttår

1 month ago 16


Sindre Finnes har lovet å selge alle aksjene sine før valgåret 2025. Nå har han fire måneder på å selge aksjer verdt 2,2 millioner kroner.

Sindre Finnes har fremdeles aksjer for 2,2 millioner kroner i aksjemarkedet. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Sindre Finnes, som er gift med Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg, har for første gang siden nyttår solgt seg helt ut av én av aksjene sine.

Ved starten av året eide Finnes åtte børsnoterte aksjer: Argeo, ABL Group, Vistin Pharma, Edda Wind, Next Biometrics, Nordic Mining, Wallenius Wilhelmsen og Western Bulk Chartering.

Nå har han solgt seg helt ut av ABL Group, viser selskapets aksjeeierbok.

E24 avdekket i september i fjor at Sindre Finnes drev aksjehandel i stor skala samtidig som kona var statsminister. Det førte til at Solberg var inhabil i en rekke saker hun behandlet da hun ledet landet.

Sindre Finnes lovet i fjor at han skulle selge alle sine børsnoterte enkeltaksjer innen 31. desember 2024:

– Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter, uttalte han.

Det betyr at han har fire måneder på seg til å selge seg ut av de syv andre selskapene.

Finnes skriver i en e-post til E24 at forplikelsen om å selge alle aksjene innen utgangen av 2024 står ved lag, og at det er akkurat det han gjør nå.

– Jeg kommer ikke til å gi løpende statusoppdateringer om min privatøkonomi. På det tidspunktet alle de børsnoterte aksjene er solgt, vil jeg orientere pressen om det, skriver Finnes.

Fremdeles 2,2 millioner i aksjemarkedet

ABL Group er den første av de åtte aksjene han eide på starten av året som Finnes har solgt seg helt ut av.

Han har også solgt seg ned i Argeo, Edda Wind, Next Biometrics og Wallenius Wilhelmsen.

På starten av året eide Finnes aksjer for rundt 2,4 millioner kroner. Til tross for nedsalget, har han fremdeles 2,2 millioner kroner i enkeltaksjer.

Mye av det er takket være kursutviklingen på én av hans største posisjoner: Nordic Mining har steget med 42 prosent så langt i år. Finnes eier 45.000 aksjer i gruveselskapet, noe som utgjør 1 million kroner med dagens kurs.

Nedsalg etter aksjedupp

E24 har fulgt aksjeeierlistene i ABL Group, og ser at Finnes i flere runder de siste to ukene har solgt seg ned i selskapet og har nå solgt 10.000 aksjer i selskapet.

ABL Group er et konsulentselskap som leverer tjenester til offshore- og oljeindustrien.

Aksjen falt kraftig da selskapet la frem resultatene for andre kvartal for to uker siden. Aksjen er ned 16 prosent siden rapporten ble lagt frem.

Aksjeskandale

Sindre Finnes innrømte i september i fjor å ha handlet aksjer i stor skala samtidig som Erna Solberg var statsminister. Over 3.000 aksjehandler hadde blitt gjort på åtte år.

E24 hadde i flere uker skrevet om at Finnes hadde handlet aksjer en rekke ganger mens Solberg var statsminister.

Aksjehandlene medførte at Solberg hadde vært inhabil i en rekke saker hun og hennes regjering behandlet i de åtte årene hun var statsminister.

Erna Solberg, her fra Norges Banks årsmiddag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / Skjalg Vold

Saken førte til en omfattende kontrollsak mot Solberg-regjeringen. Det endte med at Solberg fikk «sterk kritikk» – den kraftigste reaksjonen Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kan gi.

E24 viste også at Sindre Finnes handlet aksjer samtidig som Solberg hadde innsideinformasjon om et av selskapene.

E24 omtalte også hvordan toppbyråkrater ved Statsministerens kontor (SMK) brøt loven da de holdt brev, dokumenter og Finnes’ navn unna offentligheten.

Solberg har blitt sittende som leder for Høyre etter skandalen, og er partiets statsministerkandidat til stortingsvalget i 2025.

Read Entire Article