Regjeringen ber om soningsoverføring for norsk lakseselger fengslet i Kina

1 week ago 8


En kvinne som jobbet med å selge norsk laks i Kina, har sittet fengslet i Kina siden 2018. Nå ber regjeringen om soningsoverføring til Norge.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kvinnen, som både har norsk og kinesisk statsborgerskap, ble pågrepet og fengslet i Kina i 2018. Hun ble siktet for smugling av norsk laks fra Vietnam til Kina og ble dømt til 13 års fengsel.

Nå har regjeringen grepet inn og bedt om at kvinnen kan sone videre i Norge, skriver NRK.

– Justis- og beredskapsdepartementet fant at det foreligger tilstrekkelig grunnlag for å kunne anbefale en soningsoverføring, og dette ble bifalt i statsråd. Med andre ord, søknaden om soningsoverføring er godkjent i statsråd, heter det i et brev departementet har sendt til kvinnes ektemann.

Kinesiske myndigheter mente å ha avslørt smugling av laks til en verdi av mellom 150 og 180 millioner kroner. På tidspunktet kvinnen ble pågrepet, var norsk laks i praksis utestengt fra det kinesiske markedet i kjølvannet av at fredsprisen i 2010 ble utdelt til den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo.

Kvinnen representerte blant annet oppdrettsgiganten Salmar, som avviste at det var gjort noe galt. All eksport skjedde i henhold til gjeldende regler og med de nødvendige lisenser i orden, opplyste selskapet i 2018.

Read Entire Article