Prisveksten i eurosonen faller videre

1 month ago 13


Både inflasjonen og kjerneinflasjonen endte i tråd med analytikernes estimater.

En mann jogger forbi Den europeiske sentralbanken (ESB) i Frankfurt. Bildet er fra juli 2023. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres...

Inflasjonen i eurosonen falt til 2,2 prosent på årsbasis i august, ifølge ferske tall.

Det var som ventet, ifølge en Bloomberg-undersøkelse. I juli steg prisveksten et knepp, etter å ha beveget seg nedover over tid. Den kom da inn på 2,6 prosent.

Kjerneinflasjonen, som ser bort fra energi- og matpriser, falt til 2,8 prosent, fra 2,9 prosent i juli. Det var også i tråd med hva analytikerne ventet på forhånd.

Les på E24+

Europa trenger en ny økonomisk visjon

Venter inflasjon over målet

I juni kuttet Den europeiske sentralbanken (ESB) renten for første gang siden 2019.

Deretter holdt banken styringsrenten uendret i juli, noe som gjør at den nå ligger på 3,75 prosent. ESB skrev i den tilhørende pressemeldingen at inflasjonen sannsynligvis kommer til «å ligge godt over målet inn i neste år».

I likhet med blant annet Norges Bank og amerikanske Federal Reserve har ESB et mål om å holde inflasjonen rundt 2 prosent.

Torsdag advarte Joachim Nagel, ESB-topp og president i Deutsche Bundesbank, mot for raske rentekutt. Samtidig er det bredt forventet at sentralbanken kommer med et nytt rentekutt i september, skriver Reuters.

Neste rentemøte i eurosonen er 12. september.

Read Entire Article