Politiet ransaket kontoret til shippingtopp siktet for snikfilming

1 month ago 8


Maritimt forum, som er arbeidsgiveren til mannen som er siktet for snikfilming under Arendalsuka, ble ransaket av politiet. Mannen har nå sagt opp sin stilling.

 Maritimt forum er en stiftelse med 700 medlemmer som jobber for interessene til den maritime næringen i Norge. Foto: Eirik Elvevold / E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Politiet ransaket kontoret til Maritimt forum i Oslo sentrum, som stiftelsen deler med Rederiforbundet. Det får E24 opplyst fra tre ulike kilder med kjennskap til saken.

Dagbladet har tidligere publisert opplysninger om at politiet ransaket siktedes hjem og arbeidsplass. DN skriver også at hans private bolig ble ransaket.

Den siktede mannen har nylig sagt opp sin lederstilling, bekrefter Maritimt forums styreleder Even Aas overfor E24. Aftenposten omtalte oppsigelsen først. Mannen var før dette sykmeldt fra stillingen.

Hverken Aas i Maritimt forum eller Rederiforbundets direktør Knut Arild Hareide ønsker å kommentere opplysningene om ransaking.

Mannen er siktet av Agder politidistrikt for seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd etter straffelovens paragraf 298. Ifølge siktelsen skal han ha filmet flere fornærmede i baderom og dusj over tre dager, har VG fått opplyst.

Mannen skal ha delt leilighet med én politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist i Dagens Næringsliv under Arendalsuka tidligere i august. Alle i leiligheten trolig få status som fornærmet, ifølge VG.

Det var NRK som omtalte siktelsen først. Kameraet skal ha vært montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen.

Politiet etterforsker

Politiet har bekreftet at de etterforsker saken, og at de jobber med å skaffe seg oversikt over om det kan være flere hendelser tilbake i tid.

– I tillegg til avhør av siktede og fornærmede vil det være naturlig å foreta tekniske undersøkelser og dette arbeidet pågår, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt til NTB.

– Politiet er helt i starten av etterforskningen og av etterforskningsmessige hensyn kan jeg ikke gi ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt, sier Skaar.

Ifølge VGs opplysninger, skal kameraet som ble oppdaget på badet i leiligheten i Arendal, også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid. VG kjenner ikke til hva slags materiale det er snakk om.

Til NRK sier Skaar at politiet «har tatt flere beslag», men han ønsker ikke å utdype hva dette er.

– Siktede er ikke formelt avhørt og har derfor heller ikke tatt stilling til straffskyld. Når avhør vil bli foretatt, må vi komme tilbake til, sier Skaar.

– Helt naturlig at man ønsker å ransake

Fredag skrev sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Janne Johannessen, at journalisten som oppdaget spionkameraet er ansatt hos dem. Hun skrev at journalisten anmeldte saken sammen med de andre fornærmede.

E24 har forelagt opplysningene om ransakelsen for journalistens advokat, Cecilie Nakstad. Hun sier følgende på generelt grunnlag:

– Det er helt naturlig i en sånn type sak at man ønsker å ransake alle steder hvor det kan finnes databærere som kan inneholde relevant informasjon, sier Nakstad til E24.

Advokat Harald Kvarme bistår de to kvinnelige kollegene. Han ønsker ikke å kommentere E24s opplysninger om ransakelsen.

– Mine klienter har anmeldt forholdet, og er opptatt av at etterforskningen går sin gang uten at de foretar seg noe som kan ødelegge det, sier Kvarme.

Vil erkjenne de faktiske forhold

E24 har vært i kontakt med mannens forsvarer Alexander Nyheim Jenssen, som har gitt samme uttalelser som til en rekke andre medier.

Forsvareren sa til VG torsdag at hans klient er innstilt på å samarbeide med politiet, «legge alle kortene på bordet, og erkjenne de faktiske forhold».

I en kommentar til VG skrev han at hans klient først og fremst er svært lei seg og skamfull over saken, og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt.

– Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykmeldt og går for tiden til behandling, skrev Nyheim Jenssen.

Read Entire Article