Plantasjens nettbutikk er stengt

3 weeks ago 14


Det er ikke lenger mulig å bestille noe i Plantasjens nettbutikk.

En av Plantasjens butikker i Oslo. Foto: Emma Rød Husøy

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Butikkjeden Plantasjen eies av det svenske oppkjøpsfondet Ratos og har slitt økonomisk.

Selskapet søkte nylig rekonstruksjon for sine butikker i Norge, Sverige og Finland, og varslet at antallet butikker skulle reduseres.

«Nettbutikken er stengt», skriver Plantasjen på sine nettsider nå.

«Alle mottatte bestillinger håndteres som normalt, men det er ikke lenger mulig å legge nye bestillinger», skriver selskapet.

Alle de fysiske butikkene holder imidlertid åpent som vanlig, ifølge Plantasjens nettsider.

Halden Arbeiderblad omtalte saken først.

Les på E24+

Kjenner du deg selv?

– Trist

– Jeg syns det er trist, sa Plantasjen-kunde Jonas Mikkel Sullivan da E24 møtte ham ved en av hagekjedens butikker i Oslo nylig.

Da hadde nyheten nettopp kommet om at hagekjeden kan komme til å kutte i antall butikker.

– Jeg håper den lokale butikken min består. Vi pleier å handle jord, blomster og lignende til hagen vår der, sa Sullivan.

Plantasjen har oppgitt at selskapet planlegger «nedskalering av antall butikker, optimalisering av leiekontraktene, samt organisasjonsmessige tilpasninger».

Bakgrunnen for at selskapet skal rekonstrueres er høy inflasjon, som har økt kostnadene og redusert kjøpekraften hos forbrukerne, ifølge selskapet. Plantasjen har også tidligere gjennomført store kostnadskutt.

Hagekjeden har 121 butikker i Norge, Sverige og Finland. Omtrent 2.400 ansatte og sesongarbeidere jobber i Plantasjen gjennom året. Hagekjeden ble grunnlagt for over 35 år siden i Norge, og ble kjøpt opp av Ratos for 1,2 milliarder kroner i 2016.

Les også

Plantasjen vil kutte butikker: – Det er trist

Read Entire Article