Pareto saksøkt av Sveaas: – Kan ikke se at det er noe grunnlag

3 weeks ago 9


Christen Sveaas' Kistefos vil også saksøke meglerhuset i striden om verdier i Solstad Offshore.

Christen Sveaas' Kistefos tar flere aktører til retten i striden om Solstad. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Investor Christen Sveaas vil nå også saksøke meglerhuset Pareto Securities som var rådgiver for Solstad i refinansieringen av offshorerederiet.

Det viser en kjennelse datert 2. september fra Oslo tingrett. DN omtalte søksmålet først.

Det går ikke frem av kjennelsen hva som er grunnlaget for søksmålet mot Pareto, men retten skriver at det har nær sammenheng med søksmålet mot daglig leder og styremedlemmer i Solstad og Aker Capital.

«Deler av grunnlaget for kravet om erstatning mot Pareto ser ut til å hvile på tilsvarende omstendigheter som i styreansvarssaken», står det i kjennelsen.

Les også

Sveaas inviterer til spleiselag: – Vil gjennomføre søksmålet uansett

Bjørn Haakon Steive, sjef for etterlevelse hos Pareto Securities, bekrefter til E24 at også Pareto har mottatt søksmål i saken.

«Pareto har gjennomgått sin rolle i transaksjonen nøye, og kan ikke se at det er noe grunnlag for søksmålet. Siden saken nå er brakt inn i rettssystemet og berører taushetsbelagte kundeforhold, vil ikke Pareto gi ytterligere kommentarer til saken utenfor retten», skriver Steive i en e-post til E24.

Retten vil ikke stanse saken

Begge stevningene er lagt frem som et gruppesøksmål.

Kistefos-sjef Bengt Rem har ikke besvart E24s henvendelse om saken.

Pareto har bedt om at saken stanses.

Meglerhuset mener man må vente på rettskraftig dom i saken mot styre og ledelse i Solstad Offshore, og at det mest hensiktsmessige er å avvente utfallet av styreansvarssaken.

Oslo tingretten har imidlertid landet på at saken ikke stanses, ifølge kjennelsen.

Dermed utvides gruppen av aktører som Sveaas-selskapet Kistefos vil ta til retten i striden om penger og makt i Solstad.

Mener seg forskjellsbehandlet

Sentralt i krangelen har vært en refinansiering og mer spesifikt hvem som bør eie hvor mye i et nytt selskap. Solstad Maritime, som har tatt over en stor del av rederiets flåte.

Sveaas mener aksjonærene har blitt forskjellsbehandlet til fordel for Kjell Inge Røkkes Aker i den gjennomførte restruktureringen av Solstad.

Tilbake i mai leverte Kistefos et gruppesøksmål mot styremedlemmene og konsernsjefen i Solstad Offshore og Aker Capital, for å kreve erstatning for det selskapet mener er tap som følge av refinansieringen i Solstad Offshore.

De saksøkte partene har bestridt at det er grunnlag for noe søksmål.

Mandag denne uken gikk Kistefos ut med en invitasjon til medaksjonærer i Solstad om å bli med på gruppesøksmålet.

«Kistefos vil gjennomføre søksmålet uansett, uavhengig av om det blir i form av et gruppesøksmål eller kun med Kistefos og andre interesserte aksjonærer som saksøkere», skriver Kistefos-sjef Bengt Rem i en melding på Kistefos-nettsiden Solstadskandalen.no.

Etter restruktureringen av Solstad-systemet ble selskapet delt i to, det gamle Solstad Offshore som fortsatt er notert på Oslo Børs og nye Solstad Maritime som etter planen skal børsnoteres.

Read Entire Article