Oslo-slott omsider solgt: 100 millioner under opprinnelig prisantydning

3 weeks ago 6


Etter mye om og men har Uranienborg terrasse 2, også kjent som Uraninenborgslottet, nå byttet hender.

 Uranienborg terrasse 2 i Oslo som kalles «Uranienborgslottet», ble oppført i 1886.  Foto: Zovenfra

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Villaen ligger på Frogner i Oslo, kun en spasertur fra det faktiske slottet, og har et bruksareal på over 1000 kvadratmeter.

Uraninborgslottet ble oppført for den styrtrike trelasthandleren Julius Jakhelln i 1885.

I 1995 ble det kjøpt av Rolf Sørum for 8 millioner kroner. Sørum gjennomførte omfattende renovering før sin død i 2022.

Les på E24+

Slik tjener de millioner på bolig

Salg ble opphevet

Murvillaen ble opprinnelig lagt ut for 180 millioner kroner i fjor. Den prisantydningen ble likevel raskt dumpet til 150 millioner.

I januar ble det kjent at eiendomsmilliardær Espen Aubert hadde fått et bud på 100 millioner kroner akseptert. Det salget ble senere stanset på grunn av uenighet mellom kjøper og selger.

Representant for selgerne, Chris Sørum, beskrev prosessen den gang som «forferdelig trist» i et intervju med Finansavisen.

– Det var ikke en slik prosess vi hadde ønsket oss i oppryddingen etter vår far. Dette huset, som var hans hjem fra 1995 til han døde, var hans store kjærlighet, nest etter familien, og som arvinger er vi opptatt av en ryddig og god prosess for å videreføre dette huset til et nytt eierskap, som har finansielle muskler til å forvalte dette smykket av en eiendom på en god måte, som vi synes det fortjener, sa han til avisen.

Legepar flytter inn

Nå kommer det frem i eiendomsregisteret at legeparet Mana (38) og Marcus Aune-Arentz (45) har kjøpt praktvillaen for 78 millioner kroner – altså en pris over 100 millioner under den opprinnelige prisantydningen.

Kjøperne har ikke besvart E24s henvendelser.

Villaen består av 24 rom og har en tomt på 1,5 mål. Den er regulert som en bolig, men kan ved behov bruksendres til næring.

Meglerstjerne Fredrik Dyve i PrivatMegleren sto for salget. Han ønsker ikke å kommentere saken i dag, men i et tidligere intervju med E24 fortale han at de først forsøkte å selge leiligheten off-market. Da det ikke gikk la de den ut på Finn.no.

Read Entire Article