Obos-prisene i Oslo steg kraftig i august

1 month ago 10


August er normalt en god måned for boligmarkedet.

Illustrasjonsfoto. Boligblokker på Sletteløkka i Groruddalen. Foto: Helge Mikalsen / VG / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres.

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo steg med 6,8 prosent fra juli til august. På landsbasis steg prisene med 6,5 prosent.

– Obos-prisene steg markant i august. Det var ventet en oppgang siden prisene pleier å stige i august. I tillegg må det store prishoppet ses i lys av at prisene falt overraskende mye i juli.  Det to månedene må derfor ses i sammenheng, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

I juli falt Obos-prisene i Oslo med 4,6 prosent. Om man ser de to siste månedene under ett klatret prisene med 1,9 prosent fra juni til august.

Oslo er det største nedslagsfeltet til Obos. Statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktboligmarkedet i hovedstaden.

– Mer enn vi hadde regnet med

Det er vanlig at boligprisene stiger i august, før markedet får en svakere utvikling på høsten og slutten av året.

Hittil i år har Obos-prisene i hovedstaden steget 11,1 prosent.

– Prisene så langt i år har steget mye mer enn vi hadde regnet med - gitt de mange renteøkningene. Tallene for august viser at boligmarkedet ser ut til å holde god fart fortsatt, sier Monsvold.

Det har blitt dyrere med boliglån de siste årene, i takt med at Norges Bank har satt opp renten. Den forrige økningen kom i desember 2023, da renten ble satt opp til 4,5 prosent. Sentralbanken har varslet at den trolig blir liggende på dagens nivå «en god stund fremover», og at det trolig ikke blir kutt før i 2025.

Boligmarkedet har likevel holdt seg sterkere i 2024 enn mange eksperter spådde ved inngangen til året. Flere har pekt på økt optimisme og trygghet på at rentetoppen er nådd.

Onsdag kommer det tall for det brede markedet, når Eiendom Norge legger frem sin boligprisstatistikk for august.

Read Entire Article