Nvidia-sjefens formue barbert med 107 milliarder

1 month ago 15


Formuen til Jensen Huang fikk en solid smell etter det kraftige Nvidia-fallet tirsdag kveld.

Jensen Huang, medgründer og administrerende direktør i Nvidia Foto: Ann Wang / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Rundt 10 milliarder dollar av Nvidia-sjefens papirverdier ble tirsdag barbert bort under det kraftige aksjefallet i aksjen, skriver Bloomberg.

Beløpet tilsvarer 107 milliarder kroner med dagens kronekurs.

Det er samtidig hans største formuesfall på én dag siden Bloomberg Billionaires Index begynte å følge Huangs formue tilbake i 2016.

Selv om Huang tapte store penger etter gårsdagens børsnedtur, går det likevel godt med Nvidia-sjefen. Han står nå med en anslått formue på 94,9 milliarder dollar, tilsvarende 1.016 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Les på E24+

Fire eksperter: Disse aksjene ville de kjøpt nå

Det kraftige fallet i Nvidia-sjefens formue skjedde etter at AI-yndlingen falt hele 9,54 prosent på Wall Street tirsdag kveld.

Børsfallet barberte bort rundt 279 milliarder dollar av børsverdien til Nvidia.

Ifølge Bloomberg er verdifallet målt i dollar det største noensinne på en dag. Den forrige rekorden hadde Facebook-eier Meta, med et verdifall på 251 milliarder dollar tilbake i februar 2022, viser nyhetsbyråets tall.

Kraftig børsfall

September startet med bratt nedgang på Wall Street tirsdag. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 3,26 prosent, mens S & P 500 falt 2,11 prosent.

– Jeg tror det er resesjonsfrykten som ikke helt slipper taket, sa sjefstrateg Christian Lie i Formue til E24 tirsdag.

Lie pekte på en rekke faktorer som bidrar til at børsene er under press, deriblant at innkjøpssjefsindeksen fra USA som kom tirsdag indikerte at aktiviteten faller. I tillegg trakk han frem oljeprisfall og vakere råvareetterspørsel fra Kina.

Sjefstrategen pekte også på at fallet til Nvidia bidro til å tynge hele markedet.

I tillegg til Nvidia endte også de resterende av de store teknologiselskapene i «Magnificent 7» med nedgang. Apple falt 3,07 prosent, mens Alphabet endte ned 3,68 prosent.

Det var kraftig børsnedgang i Asia onsdag, i kjølvannet av fallet på Wall Street, der en rekke databrikkeselskaper trakk markedene nedover. Onsdag formiddag følger Oslo Børs verdensmarkedene nedover.

Tidligere i august falt aksjemarkedene kraftig, noe som ble forklart delvis med svake jobbtall fra USA. Fredag er det duket for en fersk rapport fra arbeidsmarkedet i verdens største økonomi.

Leverte svakere enn ventet

Nvidia, som leverer databrikker som brukes i utviklingen av kunstig intelligens-teknologi, har svevd på AI-bølgen og steget kraftig på børs det siste året.

I forrige kvartal omsatte selskapet for 30 milliarder dollar, en oppgang på 122 prosent mot samme kvartal året før. Resultatet etter skatt kom inn på 16,9 milliarder dollar.

I forkant av tallslippet kalte Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, Nvidia-resultatet for det viktigste i verden, da det gjenspeiler AI-oppgangen på verdens børser den siste tiden.

Til tross for de gode resultatene, falt aksjen markant på børs i etterkant, grunnet svakere utsikter enn ventet. Flere pekte på at forventningene kanskje ble lagt litt for høyt i forkant av tallslippet.

Nvidia er på tredjeplass over verdens mest verdifulle selskaper, med en markedsverdi på rundt 2.650 milliarder dollar etter tirsdagens børsras.

Aksjen har steget drøye 124 prosent så langt i år.

Nvidia-sjef Jensen Huangs egen formue har også skutt i været sammen med aksjeoppturen til selskapet. Huang var selv med på å starte AI-giganten tilbake i 1993.

Huang er på 18. plass over verdens rikeste personer. Til tross for gårsdagens børsras har formuen hans steget med 50,9 milliarder dollar så langt i år, ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Les også

Nordea Markets: Tror på kun tre rentekutt før 2027

Les på E24+

NHH-professor om kronekursen: «Et mareritt» for deler av norsk næringsliv

Read Entire Article