Norwegian-aksjonær fortsetter å lempe ut aksjer

1 month ago 7


Noen dager før flyselskapets resultatfremleggelse, har rederarvinger på nytt solgt unna en del av aksjebeholdningen sin.

Rederarvingene Helene og Christian Sundt.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Sundt as, som kontrolleres av skipsrederarvingene Christian og Helene Sundt, meldte i starten av oktober om et nedsalg i Oslo Børs-noterte Norwegian til under fem prosent eierandel.

Dermed er de under flaggegrensenflaggegrensenEn lovpålagt grense som sier når en aksjonær må offentliggjøre sin eierandel i et selskap. og trenger ikke børsmelde salg, og siden har investeringsselskapet fortsatt å selge seg ned gjennom flere omganger.

Tirsdag morgen er det registrert med det største nedsalget siden flaggemeldingen på syv millioner aksjer, ifølge E24s investorlister.

Nå er de registrert med en eierandel på 3,51 prosent av Norwegian, som tilsvarer en fjerdeplass på listen over de største aksjonærene. Den resterende aksjebeholdningen har en verdi på 392 millioner kroner.

Aksjonærlister har et par dagers etterslep og det kan ha blitt gjort endringer i posisjonene i perioden. Endringer kan også stamme fra andre typer transaksjoner enn ordinære kjøp og salg, slik som utlån av aksjer.

Les på E24+

Norwegian-analytikere roper «kjøp» – men alle er ikke ombord

Har falt på aksjonærlisten

Norwegian har en markedsverdi på 11 milliarder kroner etter en liten aksjeoppgang for året så langt.

Sundt selger med gevinst, men har også tidligere i år solgt til høyere kurser. Aksjen handles nå til rundt 12 kroner, mens den i vår lå på rundt 18 kroner.

Rederarvingene gikk inn i Norwegian våren 2021 etter flyselskapets rekonstruksjon og konkursprosess. Det samtidig som blant annet John Fredriksen. Mangemilliardæren er største aksjonær, mens Folketrygdfondet er andre største. I vår var det Sundt som var andre største.

Trues av flere faktorer

Selskapet legger fredag frem tallene for tredje kvartal. Sterke trafikktall og god uttelling av Widerøe-oppkjøpet har gitt flyselskapet Norwegian luft under vingene.

Bakom truer en urolig oljepris, pilotkonflikt og nye forsinkelser fra Boeing-fabrikken i et marked fortsatt preget av koronapandemien. Analysesjef Hans Erik Jacobsen i Nordea har en kjøpsanbefaling på Norwegian, men har nylig tatt ned resultatforventningene til selskapet de neste to årene på grunn av økte kostnader, ifølge en oppdatering.

Norwegian reduserte selv resultatforventningene for 2024 tidligere i sommer.

Det ble pekt på svakere etterspørsel i andre kvartal, normalt høysesong for luftfarten, svakere kronekurs, et dyrt lønnsoppgjør med pilotene, samt forsinkelser i flyleveransene fra Boeing. Norwegian venter nå et driftsresultatet (EBIT) for 2024 på 2,1–2,6 milliarder kroner, inkludert Widerøe, mot tidligere 2,5–3,2 milliarder kroner, ekskludert Widerøe.

Read Entire Article