Nordnets spareøkonom slutter

1 week ago 6


Bjørn Erik Sættem har funnet seg en ny jobb.

Bjørn Erik Sættem har ledet podkasten «Pengepodden» sammen med investeringsøkonom Mads Johannesen og analytiker Roger Berntsen. Foto: Nordnet

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Det er ingen dramatikk i det her, men det er absolutt vemodig. Jeg har vært her i knappe syv år og slutter på grunn av et nytt jobbtilbud i finansbransjen, der jeg begynner i januar, sier Sættem.

Han har vært en profil hos nettmegleren Nordnet gjennom blant annet tilstedeværelse i pressen og som en av programlederne i podkasten «Pengepodden».

– Det har vært både travelt og morsomt. Under pandemien var det ekstremt, da vi nesten doblet kundemassen på to år, sier Sættem.

– God tid til å rydde

– Da jeg begynte i Nordnet i 2018 var vi rundt 100.000 kunder i Norge og hadde 40 milliarder i kundekapital. Nå er det over 430.000 kunder som har investert 170 milliarder kroner. Det er en vekst mange konkurrenter vil misunne oss, tilføyer han.

Sættem kan ikke si hvem som blir hans nye arbeidsgiver.

– Nå skal jeg ha fri, men står til disposisjon for Nordnet i en periode. Så det blir god tid til å rydde i kjelleren, freshe opp hagen i Asker og få trent mer, sier økonomen.

– Var min ide

Han trekker frem fondet «Nordnet global indeks 125» som et høydepunkt.

– Det var min ide og det er morsomt å ha vært fødselshjelper til et nytt fond med en helt ny fondskonstruksjon. Det kom av at jeg forsøkte i mange år å slå et globalt indeksfond, men flertallet av årene har mine porteføljer tapt mot det.

– Den enkleste måten å slå et globalt indeksfond mener jeg er å låne litt penger og investere mer i det globale indeksfondet. Det er det vi gjorde her, hvor du investerer 100 kroner og forvalter låner ytterligere 25 kroner slik det blir en investering på 125 kroner i verdensindeksen. Siden oppstarten første oktober 2023 har fondet gitt en avkastning på 34 prosent, mot 28 prosent for global indeks, sier Sættem.

Han advarer samtidig om risikoen med å lånefinansiere investeringer.

Read Entire Article