Nordmenn eier Nvidia-aksjer verdt over én milliard

1 month ago 16


Over 8000 Nordnet-kunder sitter på Nvidia-aksjer til over 1,1 milliard kroner.

Nvidia-sjef Jensen Huang snakker på en konferanse i Taipei i 2023. Foto: I-HWA CHENG / AFP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Den store AI-favoritten, som leverer databrikker til utviklingen av kunstig intelligens-teknologi, har hatt en svimlende utviklingen på Wall Street de siste årene.

Det siste året er aksjen opp godt over 150 prosent, mens den er opp over 600 prosent de siste to årene.

Hos Nordnet sitter 8653 nordmenn på Nvidia-aksjen, til en markedsverdi på 1,1 milliarder kroner, ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen i meglerhuset.

Les på E24+

Eksperter: Disse aksjene satser vi på nå

I august nettokjøpte norske Nordnet-kunder Nvidia-aksjer for 17 millioner, mens omsetningen var på 320 millioner kroner.

– Det er ganske mye for en amerikansk aksje. Nvidia-aksjen er nå på 13. plass over de mest omsatte aksjene i Norge så langt i august. Det er den soleklart mest omsatte utenlandske aksjen, med Tesla etter det, sier Johanessen.

Når Wall Street åpner torsdag er det imidlertid ventet en liten nedtur fra start. Selv om Nvidia slo forventningene i andre kvartal, som ble lagt frem etter stengetid, er aksjen ned i førhandelen torsdag.

Aksjen er i skrivende stund ned 3,7 prosent til 125,6 dollar før åpningstid på Wall Street.

Mads Johannesen

Investeringsøkonom i Nordnet

– Ikke lett å tilfredsstille

Nvidias omsetning endte på 30 milliarder dollar (tilsvarende 315 milliarder norske kroner) i andre kvartal, en oppgang på 122 prosent mot samme kvartal året før.

Resultatet etter skatt kom inn på 16,9 milliarder dollar.

–De leverte som de lovet og slo markedets forventninger. Likevel sendes de litt ned i førhandelen. Det er ikke lett å tilfredsstillende markedet i disse dager. Det har man sett på stort sett de fleste selskaper, sier Johannesen.

– Har mange Nordnet-kunder blitt med på oppturen i siste liten, eller det flere langsiktige også?

– Det er bra at det er mange som har vært langsiktige her, som har sittet over ett år. Da har man gjort 150 prosent så langt i år, og de siste to årene rundt 600 prosent. Jeg er ganske sikker på at det er flere som har både 200 og 300 prosent på den aksjen, sier investeringsøkonomen.

AI-boom

De store teknologiselskapene investerer nå store summer i utviklingen av AI-teknologi.

Meta var blant tek-gigantene som i sin seneste kvartalsrapport varslet at AI-investeringene jekkes opp enda en gang.

Nvidia tjener gode penger på sin dominerende posisjon som leverandør av databrikkene og produktene som kreves for å gjøre dette, som deres «Hopper»-brikke.

Read Entire Article