Møte om SAS-streiken fortsetter: – Bare vært her et par timer

1 month ago 22


Partene i SAS-streiken er i et møte hos Riksmekleren mandag kveld.

Martinus Røkkum leder av SAS Norge kabinforening i Parat. Foto: Jørgen Inderøy Strømsnes/E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

– Vi er i streik. Det ble et brudd, og nå har riksmekler kalt oss inn for å sondere om det er grunnlag for å snakke igjen. Det er på det stadiet vi er nå. Det er ikke noen konkrete ting vi snakker om, sier Martinus Røkkum, Leder i SAS Norge kabinforening i Parat.

– Hvor lang forventer du at kvelden kommer til å bli?

– Det er vanskelig å si. Vi er ikke i noen megling, det er en sondering dette her, så hvis Riksmekler vurderer at han har nok informasjon til om vi skal fortsette eller ikke så gjør jo han det.

– Har du troen på at det vil skje noe sånt i kveld?

– Det er for tidlig å si, vi har bare vært her i et par timer

Røkkum sier videre at det har vært et medlemsmøte tidligere i dag.

– For å få bekreftelse på at vi er samlet. Vi står på kravene, og det har vi hundre prosent medlemmene bak oss på, sier han.

Tilbudt over 5,2 prosent

Streiken blant de norske kabinansatte i SAS begynte fredag. I helgen har rundt 155 medlemmer fra Fellesforbundet og Parat vært ute i streik.

SAS har tilbudt lønnsvekst på over frontfaget, 5,2 prosent. De kabinansatte krever lønnsøkning på nivå med andre flyselskaper. De kabinansatte i Norwegian fikk til sammenligning en lønnsøkning på syv prosent i år og enighet om en lønnsøkning på 4,5 prosent neste år, opplyser kilder til E24.

Onsdag trappes streiken opp. Alle medlemmene fra de to fagforeningene tas da ut i streik. Det innebærer rundt 550 SAS-kabinansatte i Fellesforbundet og 240 medlemmer hos SAS Norge kabinforening i Parat.

Partene er uenige om både lønn og arbeidsvilkår.

Over 40 SAS-flyginger innenlands eller til og fra Norge er kansellert mandag. Et tilsvarende antall flyginger ble innstilt søndag.

Read Entire Article