Leier ut huset for 400.000 under ski-VM

1 month ago 10


Med skistjernene på vei, ser huseiere i Trondheim muligheten til å tjene store summer på boligutleie.

 Denne funkisvillaen har syv sengeplasser og er kun minutter unna skistadion der verdensmesterskapet går av stabelen. Foto: Roger Solberg

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

26. februar neste år samles verdenseliten innen skiidrett i Trondheim for å måle krefter i sporet og i hoppbakken under VM.

I perioden når tilskuere, støtteapparat og utøvere skal ankomme trønderhovedstaden, er de fleste hotellene allerede fullbooket.

Dermed er det gode muligheter for ikke-profesjonelle aktører å tjene en penger på utleie av egen bolig.

Økonom og «Luksusfellen»-profil Hallgeir Kvadsheim har tidligere sagt til E24 at dette skattemessig er mer gunstig enn å gå på jobben.

Les på E24+

Kjøpe utleiebolig: – Ville ikke ventet mye lenger

– Kan jo kjøre inn

En av de som benytter anledningen, er Kaare Hagerup og familien. De forsøker å få 400.000 kroner for 12 netter i sin villa i nærheten av Granåsen i periodenperioden25. februar (VM starter 26. februar) til 9. mars 2025 ski-VM foregår. Det tilsvarer 33.333 kroner per natt.

Dette er første gangen de leier ut huset.

– Vi ønsker å bidra til at de som arrangerer ski-VM skal få til et godt opplegg og at de får dekket de behovene som trengs, sier han.

Mens Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo sluker mil med ferten av gull i de trønderske skoger, skal utleieren selv bo på hytta i Frosta.

– Så dere får med dere begivenhetene okke som?

– Ja ja, vi kan jo kjøre inn, det tar bare en times tid, sier Hagerup.

Hagerups bolig er i skrivende stund den klart dyreste som leies ut under ski-VM, mens flere boliger ligger ute til mellom 110.000 og 165.000 kroner. E24 har tidligere omtalt aktører som har bedt om 250.000 kroner.

Om prislappen på 400.000 kroner, sier Hagerup følgende:

– Det er nok mest interessant for større selskap og sånt som trenger en base i løpet av mesterskapet. Det er jo ikke rettet mot privatpersoner som kommer for å se på skisport, akkurat.

 Det var lite folk på tribunene under verdenscupavslutningen i kombinert i Granåsen i mars. Det blir trolig mer publikum under VM i slutten av februar og starten av mars neste år. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Følger markedsdynamikken

Det ærverdige Britannia Hotell i Trondheim sentrum skal spille en viktig rolle under avviklingen av verdensmesterskapet.

Blant annet skal TV-programmet «God Morgen Norge» sendes fra Michelin-restauranten Speilsalen inne på hotellet.

Det er per nå ikke mulig å booke rom på hotellet i VM-perioden, men kommersiell direktør Kenneth Enæs-Hanssen ved Britannia kan avsløre at det trolig blir lagt ut noen rom i løpet av høsten.

 Det fasjonable Britannia Hotell i Trondheim sentrum åpnet i 1870 og er blant det mer eksklusive som finnes i byen. Foto: Ole Martin Wold / VG

– Vi er ikke helt utsolgt. Vi sitter og planlegger hvordan vi legger opp det her, sier han.

Arrangøren av mesterskapet samarbeider også med Britannia for å sikre god kapasitet for dem som kommer til byen.

– Hvor dyre blir rommene som legges ut?

– Det er vanskelig å si noe om, men vi følger markedsdynamikken som ligger der, sier Enæs-Hanssen.

Slik gjør du det

Eier du en bolig i Trondheim og lurer på om du skal ta deg noen uker på hytta i vinter?

Da er det flere ting du bør tenke på:

Dette er å regne som korttidsutleie etter loven, siden det er under 30 dager i strekk. Ved korttidsutleie er 10.000 kroner av inntektene skattefrie. Over 10.000 kroner må man skatte 22 prosent av 85 prosent av inntektene.

– Når inntektene blir oppunder en halv million, kan man nesten regne dette som en næring – det kan i hvert fall hende skattemyndighetene tenker det, sier leder for politikk, samfunn og bærekraft i Huseiernes Landsforbund, Carsten Pihl.

 Leder for politikk, samfunn og bærekraft i Huseiernes Landsforbund, Carsten Pihl har noen råd til deg som vil tjene penger på utleie under ski-VM. Foto: Christiane Ylven Vibe

Han legger til at det ikke får noen betydning på hvor mye man må skatte, det blir bare mer papirarbeid.

– Man slipper jo mange fremmede inn i huset sitt. Det bør man tenke på om man ikke har leid ut huset før. Det kan være lurt å rydde bort verdisaker, personlige bilder og sånt, sier Pihl.

Han sier trikset kan være å rydde slike ting inn på et låst rom eller i en bod mens man leier ut.

– Man bør sjekke forsikringen sin og se at den også gjelder for utleie. Det kan hende at man bør tegne en ny utleieforsikring, sier han.

– Og så gjelder det her som med all annen utleie: Man må ha en skriftlig avtale. Og så kan det være lurt å ha litt forhåndsbetaling.

Er du student i Trondheim og sitter på en studenthybel, kan det også hende du kan gjøre en skikkelig god deal.

– Det kan være en mulighet, men her må studentene sjekke kontraktene sine om de kan fremleie disse hyblene, sier Pihl.

Read Entire Article