Har tjent på Nvidia-opptur: – Verdien er vesentlig høyere

1 month ago 22


Influencer og hobbyinvestor Jenny Huse gikk inn i Nvidia i fjor høst, og sier hun har vesentlig verdiøkning til tross for svingninger i aksjen.

Tiktok-profilen Jenny Huse setter mest penger i fond, men velger å sette noe i aksjer. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Markedet har blitt såpass kravstore at selv om AI-yndlingen Nvidia både slo analytikernes forventninger og leverte bedre enn samme periode i fjor, ble selskapet straffet av investorene.

Over 8000 nordmenn sitter på Nvidia-aksjer til en verdi på over 1,1 milliard kroner. Nvidia leverer databrikker til utviklingen av kunstig intelligens-teknologi.

En av dem er influencer og hobbyinvestor Jenny Huse, som gikk inn i Nvidia i oktober fjor. Siden da har aksjen steget over 160 prosent siden hun kjøpte seg inn.

– Verdien av investeringen min er fortsatt vesentlig høyere enn kjøpsprisen, takket være den sterke oppgangen siden oktober i fjor, skriver influenceren i en epost til E24.

Den siste tiden har Nvidia-aksjen svingt noe, noe som ikke har bekymret Huse.

– Svingninger er naturlig, men det viktigste for meg er å holde fokus på det langsiktige bildet og følge min strategi, sier hun.

Les på E24+

Hedgefond: Her kan du tjene grønne penger

Mer enn doblet omsetning

Nvidias omsetning endte på 30 milliarder dollar (tilsvarende 315 milliarder norske kroner) i andre kvartal, en oppgang på 122 prosent mot samme kvartal året før.

Investeringsdirektør i Nordea Markets, Robert Næss, lot seg imponere av tallene og kalte de «suverene».

Hun sier hun ikke daglig følger med på aksjene siden hun har en langsiktig
investeringsstrategi.

– Jeg har lagt merke til at aksjen har svingt noe etter den siste kvartalsrapporten, men jeg fokuserer på de langsiktige utsiktene fremfor kortsiktige bevegelser, sier hun.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet sa til E24 torsdag at mange nordmenn har sittet på Nvidia-aksjer lenge, og at han tror flere har opplevd en oppgang på både 200 og 300 prosent.

Det siste året er aksjen opp godt over 150 prosent, mens den er opp over 600 prosent de siste to årene.Hun har tro på fortsatt sterk utvikling innen AI fremover.

– Samtidig er det vanskelig å si hvordan dette kommer til å utvikle seg fremover, siden jeg bare gjør dette på gøy, ettersom det meste av pengene mine er satt i fond, sier Huse.

AI-boom

De store teknologiselskapene investerer nå store summer i utviklingen av AI-teknologi.

Meta var blant tek-gigantene som i sin seneste kvartalsrapport varslet at AI-investeringene jekkes opp enda en gang.

Nvidia tjener gode penger på sin dominerende posisjon som leverandør av databrikkene og produktene som kreves for å gjøre dette, som deres «Hopper»-brikke.

Read Entire Article