Haaland har «bilsamling» med Stavanger-milliardær i Luxembourg-selskap

1 month ago 10


Fotballproff Erling Braut Haaland og oppkjøpstopp Ole Ertvaag har et felles selskap i Luxembourg, som eier en «bilsamling» verdt 33 millioner kroner.

 Superstjernen Erling Braut Haaland (t.v.) har gjort flere fremstøt sammen med milliardær Ole Ertvaag (t.h.), blant annet i Luxembourg og Stavanger. Foto: Peter Cziborra, Reuters (t.v.) / Vidar Ruud, NTB (t.h.)

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Manchester City-spiller Erling Braut Haaland har sammen med pappa Alfie Haaland og «finansdirektør» Egil Østenstad satt opp flere selskaper i Luxembourg.

Ett av selskapene – Aseg – eier Haaland sammen med milliardær Ole Ertvaag, som er toppsjef og gründer i Norges største oppkjøpsfond Hitecvision.

Haaland eier 60 prosent av Aseg, mens Ertvaag eier 40 prosent.

Ved utgangen av 2023 hadde selskapet materielle eiendeler på 2,83 millioner euro, eller rundt 33 millioner kroner. Det viser selskapets årsregnskap. Hele beløpet er verdien på en «bilsamling», ifølge notene i regnskapet.

Selskapet tapte rundt 460.000 kroner i fjor.

– Egil Østenstad er den rette personen hvis du har spørsmål om dette, skriver Ole Ertvaag i en sms til E24.

– Jeg har ingen kommentarer utover det som er offentlig tilgjengelig informasjon, skriver Østenstad.

Haaland og Ertvaag opprettet Aseg i mars 2023 under navnet OE Invest, men selskapet byttet navn til Aseg i januar 2024.

Haalands eierandel ligger i et annet Luxembourg-selskap, ved navn Pillage 2, som satt på eiendeler for rundt 150 millioner kroner i fjor.

Pillage 2 eier flere selskaper i Norge, blant annet Pillage 3, som investerer på Oslo Børs, og eiendsomsselskapet Sapiens Eiendom sammen med Alfie Haaland.

 Toppsjefen og gründer i oppkjøpsfondet Hitecvision, Ole Ertvaag, har bygget seg opp en stor formue. Det har resultert i en imponerende bilsamling. Foto: Vidar Ruud / NTB

Ertvaags eierandel ligger i hans norske selskap Eføy Investering, som tjente over en milliard kroner i fjor.

Egil Østenstad og Ole Ertvaags sønn William Ertvaag sitter i Aseg-ledelsen sammen med flere ansatte i selskapet Reliance Trust, som tilbyr profesjonell hjelp med investeringer fra Sveits og Luxembourg. Både Aseg og Pillage 2 er registrert på samme adresse som Reliance Trusts kontor.

Kjøpte superbil sammen

I februar skrev Dagens Næringsliv at Haaland og Ertvaag hadde kjøpt monsterbilen Mercedes-AMG One.

Ifølge avisen kostet bilen 29 millioner kroner fra fabrikken, og 36 millioner kroner inkludert norsk moms. Det var ikke kjent for DN om de to ville eie bilen med like andeler hver.

Hverken Ertvaag eller Østenstad har svart E24 på om det er denne superbilen som ligger i Aseg-selskapet i Luxembourg, eller om det er andre biler.

Ertvaag er blant Norges fremste bilsamlere, og har over 20 eksklusive biler.

 Haaland og Ertvaag har kjøpt en Mercedes-AMG ONE med Formel 1-motorer, men det er uklart om det er denne som utgjør «bilsamlingen» i Luxembourg-selskapet Aseg. Foto: Manfred Segerer / Imago

Satser på næringseiendom

Haaland-familien har også satset på næringseiendom i Stavanger-området sammen med Ertvaag-familien.

Erling og Alfies selskap Sapiens Eiendom har kjøpt seg inn i Camar Eiendoms andel i SVG Property, som kontrollerer flere sentrale eiendommer i Stavanger. Camar Eiendom er eid av Ole Ertvaag og broren John Arild Ertvaags familie.

Read Entire Article