Haaland har 150 millioner kroner i Luxembourg-selskap

1 month ago 12


Gjennom selskapet Pillage 2 eier fotballstjernen blant annet 8,3 millioner kroner i kontanter, et eiendomsselskap og aksjer på Oslo Børs.

 Manchester City-proff Erling Braut Haaland tjener enorme summer, og har opprettet flere selskaper i Luxembourg for å forvalte den voksende formuen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det viser Luxembourg-selskapets årsregnskap for 2023. Selskapet er et av flere som Manchester City-spiller Erling Braut Haaland har satt opp i Luxembourg, sammen med pappa Alfie Haaland og Team Haalands «finansdirektør» Egil Østenstad.

Haaland er eneste eier av Pillage 2, som har adresse i et kontorbygg på Boulevard Royal i sentrum av Luxembourg by.

Pillage 2 eier flere selskaper i Norge, blant annet Pillage 3, som investerer på Oslo Børs, og eiendsomsselskapet Sapiens Eiendom sammen med Alfie Haaland.

Årsregnskapet til Pillage 2 for 2023 viser eiendeler for 12,85 millioner euro eller drøyt 150 millioner kroner med dagens kurs. Det er snakk om finansielle eiendeler på rundt 141,9 millioner kroner, og rundt 8,3 millioner kroner i kontanter.

De finansielle eiendelene besto av aksjer i andre selskaper og lån til tilknyttede selskaper på rundt 119,6 millioner kroner.

Selskapet gikk i minus for året. Tapet var på rundt 1,7 millioner kroner.

– Jeg har ingen kommentarer utover det som er offentlig tilgjengelig informasjon, skriver Egil Østenstad i en SMS til E24.

Østenstad sitter i ledelsen til Pillage 2 sammen med flere ansatte i selskapet Reliance Trust, som tilbyr profesjonell hjelp med investeringer fra Sveits og Luxembourg. Pillage 2 er registrert på samme adresse som Reliance Trusts kontor.

 Den tidligere fotballproffen Egil Østenstad er hentet inn som pengemann på «Team Haaland». Han jobber tett på Erlings far Alfie, og har vært med å opprette selskapene i Luxembourg. Østenstad var tidligere sjef for Privat Banking hos DNB i Stavanger. Foto: Knut Espen Svegaarden / VG

Satser på Oslo Børs

Det norske ordet for «pillage» er «plyndring», som vikingene drev med i England mer enn 1000 år før Haaland begynte sin karriere i engelsk fotball.

Pillage 2 i Luxembourg eier det norske selskapet Pillage 3, som Haaland har brukt til å investere i aksjer på Oslo Børs siden i fjor høst.

Haaland satt på markedsbaserte aksjer for 85,4 millioner kroner gjennom Pillage 3 ved utgangen av fjoråret, og tjente 3,4 millioner på aksjer i fjor.

Haaland har blant annet satset på Oslo Børs-aksjer som bilfraktrederiet Höegh Autoliners, Røkke-selskapet Akastor, Sparebanken Sør og eiendomsselskapet Entra.

I tillegg hadde Pillage 3 eierandeler i følgende ved utgangen av 2023:

  • «Vennefondet» Salt Value, som forvaltes av den kjente investoren Harald Espedal, som tidligere har vært sjef i Skagen Fondene.
  • Vannfalskeselskapet Aquafigure, som selger en egen Haaland-flaske.

Pillage 2 i Luxembourg eier også 70 prosent av Sapiens Eiendom, der pappa Alfie Haaland eier resten. Det er gjennom Sapiens Eiendom at Haaland-familien har inngått samarbeid med Ertvaag-familien om investeringer i næringseiendom i Stavanger-området.

Kjempelønn hos Man City

Fotballkarrieren gir Haaland enorme summer å investere.

Ifølge det amerikanske økonomimagasinet Forbes tjener fotballstjernen 61 millioner dollar i året, som i skrivende stund tilsvarer rundt 640 millioner norske kroner.

Av disse mener Forbes at 483 millioner kroner er lønn fra Manchester City, mens 157,5 millioner er «off field» – altså for det meste egne sponsorinntekter. Ifølge magasinet gjør dette Haaland til verdens 27. best betalte idrettsutøver. Magasinet oppgir ikke hvor de har tallene sine fra.

Read Entire Article