Frontline tjente 189 millioner dollar i andre kvartal

1 month ago 13


Fasiten i resultatet før skatt er svakere enn i samme periode i fjor.

Mangemilliardær John Fredriksen er dominerende aksjonær i Frontline. I fjor kjøpte selskapet 24 skip fra konkurrenten Euronav. Foto: Ints Kalnins / X02120

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres.

TankrederietTankrederietDriver med skip innenfor råloljefrakt og frakt av petroleumsprodukter. Frontline legger fredag frem tallene for andre kvartal.

  • Resultatet før skatt endte på 189 millioner dollar, mot 231 millioner dollar året før.
  • Driftsresultatet ble 256 millioner dollar, mot 253 millioner dollar året før.

Les på E24+

Det grønne skiftet: Hedgefond-direktør har tro på to sektorer

– Den svake perioden

Selskapet betaler et utbytte på 0,62 dollar per aksje for kvartalet, fremgår det.

– Andre kvartal 2024 var i stor grad på linje med første kvartal. Markedene fortsatte i samme tempo med positiv volatilitet i et stadig mer komplisert geopolitisk landskap. Frontline fortsatte å optimalisere sin posisjon ved å selge eldre eiendeler, konsolidere våre finansielle resultater og gjennomføre vår strategi med effektiv drift av en av de største moderne flåtene i tankmarkedet for å øke aksjonærverdien, uttaler toppsjef Lars Barstad.

– Sesongvariasjoner har stor innvirkning på tankmarkedene, og ettersom mesteparten av verdens befolkning bor på den nordlige halvkule, er sommeren den svake perioden. Historisk sett øker raffineriets utnyttelse fra dette punktet, ettersom verden begynner å forberede seg på vinteren, og volatiliteten i tankmarkedene gjenopptas, fortsetter han.

Aksjehopp

Investorer leter for øyeblikket etter tegn som bekrefter eller avkrefter en bredt ventet opptur i markedet for råoljefrakt til havs, der vinteren er høysesong.

Fraktmarkedet her har flere ganger i år hengt etter det for petroleumsprodukter, som har vært sterkt over lengre tid.

Få bestillinger av nye skip og forventninger om høyere oljeetterspørsel trekkes bredt blant eksperter frem som faktorer som betyr at det utover året vil snu.

Frontline-aksjen er opp 25 prosent i år. Etter en topp i mai, har kursen falt noe tilbake. Markedsverdien er på 55 milliarder kroner.

Read Entire Article