Equinor-sjefen: Avbrutt av aktivister

1 month ago 15


Aktivistene ville konfrontere Equinor-sjef Anders før innspillingen av podkasten Stopp verden på energimessen i Stavanger.

Equinor-sjef Anders Opedal blir konfrontert av klimaaktivist Malene Helmer Frandsen fra Den grønne ungdomsbevegelse.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Det er utrolig mange ulike meninger om et selskap som oss, sier Equinor-sjef Anders Opedal.

Etter flere dager med travelt program på energimessen ONS, møtte Opedal opp til en liveutgave av E24-podkasten Stopp Verden med politisk redaktør Torbjørn Røe Isaksen i Vågen i Stavanger.

E24 og Stavanger Aftenblads telt var smekkfullt, og blant de fremmøte var flere klimaaktivister som ville konfrontere en av Norges mektigste næringslivsledere.

Allerede på første dag av konferansen var Equinor-sjefen tydelig på at selskapet vil holde fast ved sin plan om et høyt aktivitetsnivå innen olje og gass i minst ti år til.

Dette fikk blant annet aktivisten Greta Thunberg, som hadde tatt turen til oljemessa, til å reagere.

Equinor blir beskyldt for å ikke satse raskt nok på fornybar energi samtidig som investorer mener frykter at ledelsen skal kaste bort penger på ulønnsomme prosjekter.

– Polariseringen øker, og vi ser ulike syn i media og her på ONS. Vi tror at det grønne skiftet må være balansert, hvor du investerer i energi vi trenger nå og energi vi trenger i fremtiden. Som et selskap må vi kombinere kortsiktig og langsiktig tenkning, sier Opedal.

– Alle føler at de eier oss lite grann. Vi lytter så godt vi kan og bruker kompetansen vår, sier Opedal.

E24s politiske redaktørTorbjørn Røe Isaksen og Anders Opedal under podkastinnspilling under oljemessen ONS. Foto: Martin Hagh Høgseth / E24
Read Entire Article