DN-journalist avdekket bruk av spionkamera på Arendalsuka

1 month ago 12


En leder i en næringslivsorganisasjon er siktet for seksuelt krenkende adferd etter å ha snikfilmet på et bad under Arendalsuka.

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha delt leilighet med én politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist under Arendalsuka.

NRK meldte om siktelsen først.

Fredag skriver sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Janne Johannessen, at den aktuelle journalisten er ansatt hos dem.

Hun skriver det var vedkommende som oppdaget filmingen.

– Han fattet mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler, gjorde noen kjappe undersøkelser og fant ut at høyttaleren egentlig var et spionkamera, skriver Johannessen i egen avis.

Kameraet ble oppdaget av DN-journalisten onsdag 14. august under Arendalsuka. Dagen etterpå leverte fornærmede kameraet med politiet og anmeldte snikfilmingen, ifølge VGs opplysninger.

Mannens forsvarer Alexander Nyheim Jenssen sa til VG torsdag at hans klient er innstilt på å samarbeide med politiet, «legge alle kortene på bordet, og erkjenne de faktiske forhold».

– Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken, og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt. Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykemeldt og går for tiden til behandling, skrev Nyheim Jenssen.

Read Entire Article