Celina Midelfart ute av offshorelister

1 month ago 20


Den profilerte investoren er ute av aksjonærlistene i Solstad Offshore og offshoreselskapet AMSC.

Investor Celina Midelfart. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

E24s investorlister viser at Celina Midelfarts Midelfart Capital har redusert med drøyt 140.000 aksjer i Solstad Offshore og med nærmere 360.000 aksjer i offshoreselskapet AMSC.

Investeringsselskapet Midelfart Capital står nå oppført med null aksjer i begge selskaper, viser listene.

Aksjonærlistene har et par dagers etterslep, og fanger dermed heller ikke opp endringer som har skjedd i perioden. Endringer kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Midelfart dukket opp på aksjonærlisten i Solstad i mars og kjøpte aksjer i flere omganger, før investoren begynte å redusere beholdningen i mai.

Les også

Midelfart Capital bikket milliarden i investeringer: – Nok et begivenhetsrikt år

Det Skudeneshavn-baserte rederiet fikk mye oppmerksomhet i finanspressen grunnet en aksjonærkonflikt på høyt nivå. Den står mellom største eier Kjell Inge Røkke på den ene siden, og Christen Sveaas på den andre.

I AMSC kom Midelfart inn på aksjonærlisten i fjor høst. Selskapet, der Aker er største eier, deltok i restruktureringen av Solstad Offshore og sitter i dag med en eierandel i det foreløpig unoterte Solstad Maritime.

På spørsmål om aksjene svarer Midelfart følgende:

– Jeg ønsker dessverre ikke å kommentere enkeltaksjer eller markedssyn.

Midelfart er en av Norges mest profilerte forretningskvinner. Da hun var 27 år tok hun og søsteren Hermine over formuen etter sin avdøde far, Finn-Erik Midelfart.

Midelfart har også gjort flere investeringer i offshore og olje.

Midelfart Capital var ved utgangen av juli oppført som fjerde største aksjonær i Sea1 Offshore, som nå er kontrollert av investor Christen Sveaas etter at Kristian Siem trakk seg ut av rederiet.

I tillegg er Midelfart oppført med aksjer i oljeselskapet Panoro Energy.

Read Entire Article