Bryllupsginen har solgt 986 liter siden mai

1 month ago 10


Helsedirektoratet opplyser at konklusjon i en tilsynssak mot den omstridte ginen er ventet i ettermiddag.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett spaserte i gatene i Ålesund onsdag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Fra produktet ble lansert 8. mai og frem til 22. august er det blitt solgt 986 liter av prinsesse Märtha Louise og Dureks Verretts gin.

Det opplyser pressekontakt Sunniva Agnete Trøen i Vinmonopolet i en e-post til E24.

Opprettet tilsynssak

Ginen, som nå har fått navnet OHD Pink Gin, er i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Det betyr at butikker og kunder lett kan bestille den, men at den ikke er en del av basisutvalget som utgjør de fleste produktene man finner i hyllene på landets pol.

Den bestselgende ginen i bestillingsutvalget solgte til sammenligning 17.000 liter i samme periode, ifølge Vinmonopolet.

Også Børsen.no omtaler salgstallene.

Slik så ginen ut før den ble trukket fra markedet. Prinsesse Märtha Louises prinsessetittel var brukt i omtalen av produktet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vinmonopolet opplyste onsdag 26. juni at de stoppet salget av den første flasken fordi den kunne være i strid med alkoholreklameforbudet. Kort tid etter bekreftet Helsedirektoratet overfor NRK at de oppretter tilsynssak.

Pressevakt i Helsedirektoratet opplyser til E24 at en konklusjon i saken vil komme i dag mellom klokken 13 og 14.

80 liter før salgsstopp

– Produktet ble gjort tilgjengelig for salg igjen 8. juli, sier Trøen.

Hun opplyser at Vinmonopolet solgte 80 liter før salget ble stanset og 906 liter fra ginen ble tilgjengelig for salg igjen 8. juli og frem til 22. august.

Trøen skriver at gin er en relativt liten kategori på Vinmonopolet, med rundt 1 prosent av salget (målt i liter).

I perioden fra 8. mai til 22. august ble det totalt solgt 30 millioner liter drikkevarer på landets pol. 287.000 liter av dette var gin, hvorav den bestselgende ginen i basisutvalget sto for 87.000 liter.

E24 har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen, som opplyser at hun ikke har noen kommentar til saken.

Read Entire Article