Aftenposten: Siktet næringslivstopp har sagt opp

1 month ago 15


Næringslivstoppen som er siktet for ulovlig å ha filmet personer på badet under Arendalsuka, har sagt opp stillingen sin.

Oversiktsbilde fra Arendalsuka i 2021.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det opplyser vedkommendes arbeidsgiver til Aftenposten.

– Han har nylig sagt opp, sier arbeidsgiveren til avisen.

Mannen er siktet etter å ha snikfilmet under Arendalsuka. Ifølge siktelsen skal han ha filmet flere fornærmede i baderom og dusj over tre dager, har VG fått opplyst.

Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha delt leilighet med med én politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist under Arendalsuka.

Fredag skrev sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Janne Johannessen, at den aktuelle journalisten er ansatt hos dem.

Ifølge VGs opplysninger, skal kameraet som ble oppdaget på badet i leiligheten der næringslivstoppen bodde under Arendalsuka, også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid. VG kjenner ikke til hva slags materiale det er snakk om.

Les mer om det her.

Mannens forsvarer Alexander Nyheim Jenssen sa til VG torsdag at hans klient er innstilt på å samarbeide med politiet, «legge alle kortene på bordet, og erkjenne de faktiske forhold».

I en kommentar til VG skrev han at hans klient først og fremst er svært lei seg og skamfull over saken, og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt.

– Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykemeldt og går for tiden til behandling, skrev Nyheim Jenssen.

Read Entire Article