Vålerenga sikret Champions League-gruppespill – knuste Anderlecht

2 weeks ago 8

(Vålerenga – Anderlecht 3–0, 5–1 sammenlagt) Vålerenga skal spille Champions League-fotball for første gang i klubbens historie.

Publisert: 25.09.2024 20:21

– Virkelig fortjent seier. De leverer en ti av ti annenomgang, sier VG-ekspert Ingrid Kvernvolden på sending.

En perlescoring, vakker angrepsfotball og keepertabbe fra motstanderen.

Vålerenga gjorde mer enn nok for å slå belgiske Anderlecht i siste kvalifiseringsrunde til Champions League.

Onsdagens seier var Vålerengas 16. på rad.

• VG har sikret seg rettighetene til Champions League denne sesongen. Det betyr ar du kan se alle de beste kampene fra Champions League, inkludert Vålerengas kamper på VG+ Sport.

Få reaksjoner her:

Fredag får Vålerenga vite hvem de møter i gruppespillet.

Det tok 70 minutter før Vålerenga fikk hull på byllen – men for en måte Thea Bjelde gjorde det på. Fra drøye 20–23 meter banket hun ballen i tverrliggeren og i mål.

Fem minutter senere økte Janni Thomsen til 2–0 før Karina Sævik straffet en grov keepertabbe. Anderlecht-keeperen feilberegnet totalt langt ute fra eget mål, og da gapte målet til den norske storscoreren.

Vålerenga jubler etter kveldens andre scoring. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB