Universitetssykehus i Beirut overfylt: – Flest ansiktsskader

3 weeks ago 13



 WAEL HAMZEH / EPAPasienter fraktet til det amerikanske universitetssykehuset i Beirut (AUBMC) tirsdag. Foto: WAEL HAMZEH / EPA

Sykehusledelsen sier til VG at de ikke kan ta imot nye pasienter etter onsdagens eksplosjoner.

onsdag 18. september kl. 22:15

Tirsdag eksploderte tusenvis av personsøkere i Beirut – helt uten forvarsel. Flere titalls ble drept, inkludert barn, og tusenvis ble skadet.

– I løpet av bare få timer fikk vi inn flere enn 150 pasienter, sier overlege Saleh Zeineddine ved det amerikanske universitetssykehuset i Beirut (AUBMC) til VG.

Ifølge Zeineddine er en stor majoritet av pasienten sykehuset tok imot tirsdag menn, men at også mottok kvinner og barn. Skadene

– De fleste skadene var faktisk ansiktsskader som involverer øyne, nese og kjeve, men også skader mot hender og fingrene i tillegg til nedre del av magen. De fleste ble operert over natten, sier overlegen til VG.

Les også: Mohammed (9) blant de drepte: – Eksploderte i ansiktet hans

 SOCIAL MEDIA / ReutersFoto: SOCIAL MEDIA / Reuters

Sykehusets 12 operasjonssaler har vært i konstant bruk siden de antatte angrepet tirsdag.

– Vi regner med å måtte bruke en dag eller to på alle ofrene vi har. Vi fikk ingen omkomne, ingen døde på sykehus. Men dessverre har vi mange alvorlige skader som amputasjoner av fingre og hender og varige øyenskader.

Onsdag skjedde det nye eksplosjoner i Beirut. Denne gangen skal det være walkietalkier som har eksplodert.

Til VG sier overlegen på AUBMC at kapasiteten er sprengt.

– Vi har ingen ledig sengeposter. Alle 400 er opptatt, hvor over halvparten er pasienter etter tirsdag. Vi varslet helsemyndighetene, og avviste at vi kunne ta imot flere, sier han. Han presiserer at det også gjelder etter angrepet onsdag.

Les også: Oppsiktsvekkende, sjokkerende og avansert

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article