Reuters: Fethullah Gülen er død

2 hours ago 5



  • Den muslimske lederen Fethullah Gülen fra Tyrkia er død. Det melder Reuters.

    Gulen ble 83 år gammel. Han har levd i selvpålagt eksil i USA siden 1999, og var grunnleggeren av Gülen-bevegelsen, hvis gjerning er utdanning og interreligiøs dialog.

    Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, har lenge prøvd å få ham utlevert.

    Gülen samarbeidet lenge med Erdogan, men de to mennene har vært i bitter konflikt siden 2013.

    Etter det mislykkede kuppforsøket mot Erdogan i juli 2016 fikk Gülen skylden. Selv benekter han kjennskap til kuppforsøket.

    Gülen har vært en forkjemper for et «pasifistisk og moderne islam», ifølge The Economist.

  • Andreas Brattåker Støyva

    30 min

    Fire omkomne etter helikopterstyrt i Houston

    Søndag styrtet et helikopter i Houston i delstaten Texas.

    Fire personer er bekreftet døde. Én av de omkomne var et barn.

    Det er uklart hva som er årsaken til ulykken, men en rekke medier skriver at helikopteret skal ha kollidert med et radiotårn.

  • Helikoptertrafikken rammes av uværet på Vestlandet

    helikopterflyvninger mellom Bergen og Nordsjøen er utsatt på ubestemt tid som følge av uværet på Vestlandet, opplyser Equinor.

    Årsaken er værforholdene med vind og høye bølger. I 7-tiden var fem morgenflyginger fra Flesland utsatt, skriver Bergensavisen.

    – Passasjerer bes møte til ordinær tid for innsjekk, opplyser Equinor på heliport.no.

    Meteorologene har advart om kraftige vindkast på opp mot 30–35 meter i sekundet og har sendt ut gult farevarsel frem til mandag ettermiddag i deler av Vestland, Innlandet, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

    Nord for Sognefjorden kan det komme vindkast på 38–43 meter pr. sekund, og det er sendt ut oransje farevarsel for svært kraftige vindkast.

  • Andreas Brattåker Støyva

    07:17

    Fritidsbåt ber om hjelp utenfor Stavanger

    En fritidsbåt har fått problemer ved Marøy, utenfor Stavanger. Det er kraftig vind i området.

    HRS melder at en båt fra brannvesenet rykker ut.

  • Andreas Brattåker Støyva

    06:12

    Vestland: Bobil har blåst av gårde og tatt fyr

    I Uskedalen på Vestlandet har vinden flyttet en bobil 4–5 meter. I tillegg har bobilen tatt fyr, og det meldes om store flammer.

    Det var ingen i bobilen, men den skal befinne seg tett på to hus.

    Klokken 06.21 var brannen slukket, skriver Vest politidistrikt i politiloggen.

    Det er meldt om sterk vind og fare for orkan på kysten av Ytre Sogn og Sunnmøre fra mandag morgen.

  • Ropte antikolonialistiske slagord mot kong Charles

    Storbritannias kong Charles er på reise i Australia. Mandag ropte en australsk politiker antikolonialistiske slagord mot ham.

    Storbritannias kong Charles er på reise i Australia. Mandag ropte en australsk politiker antikolonialistiske slagord mot ham. Foto: Mick Tsikas / Pool via AP / NTB

    Den australske senatoren Lidia Thorpe ropte antikolonialistiske slagord mot kong Charles da han mandag besøkte det australske parlamentet.

    – Gi oss landet vårt tilbake! Gi oss det du stjal fra oss, ropte Thorpe i det som var en nesten et minutt lang tordentale etter at Charles selv hadde talt. Thorpe tilhører selv Australias urfolk.

    – Dette er ikke ditt land, du er ikke min konge, ropte Thorpe. Videre fordømte hun det hun omtalte som de europeiske bosetternes folkemord på landets urfolk. Thorpe ble etter hvert geleidet ut, viser videoer av hendelsen som er publisert av blant andre kringkasteren ABC.

    Kong Charles er på en ni dager lang reise i Australia og Samoa. Det er hans første store utenlandstur siden kreftdiagnosen tidligere i år.

  • Dødt løp i EU-avstemning i Moldova

    En kvinne vasker scenen før Moldovas proeuropeiske president Maia Sandu holder folkemøte. Sandu vil ta landet inn i EU, og i søndagens folkeavstemning om spørsmålet ligger ja- og nei-siden ekstremt jevnt.

    En kvinne vasker scenen før Moldovas proeuropeiske president Maia Sandu holder folkemøte. Sandu vil ta landet inn i EU, og i søndagens folkeavstemning om spørsmålet ligger ja- og nei-siden ekstremt jevnt. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB

    Halvparten hadde stemt ja i EU-avstemningen i Moldova da 98 prosent av stemmene var talt opp, fremgår det av valgkommisjonens nettsider mandag morgen.

    De tidligere resultatene søndag kveld ga neisiden flertall, men gjennom natten har forspranget blitt hentet inn ettersom stemmene er blitt talt opp, viser oversikten. Med drøye 2 prosent igjen å telle hadde begge sidene fått nøyaktig 50 prosent.

    Spørsmålet er om landet skal grunnlovfeste det å bli med i EU som et strategisk mål. Landet har også presidentvalg, der den sittende EU-vennlige presidenten Maia Sandu synes å gå videre til en ny valgomgang mot russiskvennlige Alexandr Stoianoglo. Den vil avholdes 3. november.

    Sandu sa natt til mandag at det moldovske valget hadde blitt utsatt for storstilt valgpåvirkning.

  • Ny rekord under TV-aksjonen: Samlet inn 366 millioner

    TV-aksjonen har totalt samlet inn 366 millioner kroner. Det ble meldt under NRKs sending 23.00.

    I år samles det inn penger til Barnekreftforeningen.

    Årets innsamling slår fjorårets rekord. Da ble 311 millioner kroner samlet inn til Redd Barna.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article