Strand Larsen forsvarer Haaland: – Han er bare et menneske, han også

3 hours ago 6



Wolverhampton-spissen har fått glimt av medaljens bakside for Erling Braut Haaland (24).

 Erling Braut Haaland fikk kritikk da han ikke stilte opp for pressen da han som kaptein var med på Norges 1–5-tap mot Østerrike. Her tilbake i Manchester City-drakt søndag. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 21.10.2024 09:40

– Det er ikke så mye å si om det, egentlig. Jeg synes Erling skal få lov til å gjøre det han har lyst til, sier Strand Larsen til VG etter det dramatiske 1–2-tapet for Manchester City søndag ettermiddag.

Landsmann Haaland fikk flengende kritikk fra flere hold da han ikke stilte opp for pressen etter Norges 1–5-tap mot Østerrike forrige uke.

Haaland var kaptein, og det mente flere medfører et ansvar om å stille opp for pressen også etter store nederlag.

Og det sto ikke på forsøkene. Også dagen derpå var VG og Dagbladet til stede på flyplassen for å prøve igjen før Haaland gikk ombord i privatflyet tilbake til England.

Der var også Strand Larsen.

Han skulle dele skyss med Haaland og virket etter hvert oppgitt da reporterne fortsatte å kreve svar fra reisepartneren. Til slutt ba han pressen om å la Haaland være i fred.

– Blir det for mye fokus på ham i situasjoner som dette?

– Han er bare et menneske, han også, med et litt annet liv enn alle andre. Det er gøy og være rundt ham, og i dag var det gøy å spille mot ham, også, sier Strand Larsen til VG søndag.

 Jørgen Strand Larsen gjorde flere intervjuer og stoppet til sist opp for en prat med VG. Foto: Jens Friberg

Han legger til at han nesten kom seirende ut av den norske duellen mot ham en uke etter Norges braktap, vel vitende om at Wolves tapte fem minutter på overtid.

Da satt han på benken etter å ha scoret Wolves’ ledermål tidlig. Han hadde løpt seg tom, hadde kramper. Og fikk se at John Stones fikk godkjent vinnermålet sitt etter en dramatisk VAR-sjekk.

Dermed en bittersøt følelse for Strand Larsen, som selv scoret sitt tredje mål mens Wolves tapte sin syvende kamp – av åtte mulige – i ligaen denne sesongen. Derfor må du bla godt ned på tabellen for å finne dem.

VG Live

– Det er en sånn vond stemning når vi går inn og vi føler vi fortjener et lite poeng. Men sånn er verden. Det er en vanskelig periode nå, men vi får ta det positive ut av det.

– Hvordan har overgangen gått for deg personlig?

– Nå har jeg to på rad, og det er selvfølgelig en deilig følelse. Men vi vil jo veldig gjerne vinne kamper og da vet vi også at det kommer flere mål. Det er bare å holde hodet kaldt.

Haaland selv var anonym i store deler av oppgjøret, Wolves-fansen sang og spøkte med at han bare var en dårlig utgave av Strand Larsen.

VGs reporter traff ikke helt med lysbalansen her, men dette er altså Jack Grealish og Erling Braut Haaland (med ryggen til). Foto: Jens Friberg

Etter kampen stoppet han for noen vennskapelige samtaler med folk i korridorene, men snakket ikke med pressen.

– Synes du vi journalister og folk rundt tar nok hensyn til nettopp det at han bare er et menneske, Strand Larsen?

– Tja, jeg vil ikke så så mye om det ... kanskje!

Gjenopplev Strand Larsens scoring:

Read Entire Article