TV-stjernen Jermaine Jenas kobler på advokater etter BBC-sparking

1 month ago 24



Den tidigere Premier League-spilleren mistet jobben etter påstander om å ha sendt upassende meldinger til en kvinnelig kollega. Nå skal flere ha stått frem.

 Flere kvinner skal ha kommet frem med påstander om upassende oppførsel. Jermaine Jenas  mistet jobben i BBC denne uken. Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 23.08.2024 19:26

Torsdag denne uken kom den overraskende meldingen om at den tidligere Premier League-stjernen Jermaine Jenas er ferdig i BBC.

Jenas fikk 21 landskamper fra 2003 til 209 og har vært en del av blant annet «Match of the Day»«Match of the Day»Oppsummering av serierunden en årrekke.

Dette er blant de mest populære programmene på britisk TV, og programleder Gary Lineker er kanalens best betalte.

Sent på lørdagskvelden går Lineker og hans panel – der Jenas ofte har figurert – gjennom lørdagens kamper i Premier League.

Ifølge BBC selv mister Jenas jobben på grunn av påstander om at han har sendt upassende meldinger til en kvinnelig kollega.

Hun skal ifølge kanalen være del av produksjonsteamet rundt nettopp «Match of the Day». BBC skriver selv at de ble varslet for et par uker siden.

Ifølge flere britiske medier har flere kvinner stått frem internt i BBCs etterforskning.

Dette har ikke kringkasteren kommentert.

 Tre måneder før han ble sparket for angivelig upassende oppførsel mot en kvinnelig kollega, vant han pris for å være årets støttespiller for kvinnelige fotballspillere. Foto: Lucy North / Pa Photos / NTB

Torsdag snakket han på radiokanalen talkSport samtidig som nyheten sprakk.

– Jeg kan ikke egentlig snakke om det. Som du sikkert kan se, er jeg ikke spesielt fornøyd med det. Det er tøft, sa han da.

– Jeg er nødt til å overlate dette til et team med advokater for øyeblikket. Det er meningen at de skal håndtere situasjonen, sa han videre.

En talsperson for Jenas har sagt at det er «to sider av hver sak».

Sparkingen kommer tre måneder etter han fikk pris for å være kvinnefotballens fremste støttespiller i England i 2024kvinnefotballens fremste støttespiller i England i 2024Prisen heter "Women's Football Ally of the Year" og ble delt ut på Women's Football Awards..

Jenas har også oppdrag for TNT Sports, en stor TV-kanal med rettighetene blant annet for Premier League og Champions League i flere land. De har ikke kommentert.

Den tidligere Premier League-stjernen slo gjennom allerede som 17-åring.

Han har spilt for blant andre Nottingham Forest, Tottenham, Newcastle og QPR. Han scoret ett mål for England.

Read Entire Article