Trump truer med å trekke seg fra TV-debatt

1 month ago 18



TV-debatten mellom Kamala Harris og Donald Trump kan la vente på seg. Trump truer med å trekke seg, og stabene til de to kandidatene krangler om mikrofonene.

 KAMIL KRZACZYNSKI / AP / NTB
UVILLIG: Biden og Trump skulle etter planen slå av mikrofonen mens den andre snakket. Harris vil at begge skal ha mikrofonene på, men Trumps kampanje er ikke begeistret for ideen. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP / NTB

Publisert 27.08.2024 05:11 Sist oppdatert 15 minutter siden

Trump har tidligere sådd tvil om han vil stille i debatten, og søndag anklaget han TV-kanalen ABC; som skal være vertskap for debatten, for å ha politisk slagside.

– Jeg spør, hvorfor skulle jeg ville gjøre debatten mot Kamala Harris på den kanalen, spurte han følgerne sine på Truth Social.

Debatten skal etter planen skje 10. september.

Uenighet

Mandag kjeklet de to presidentkandidatenes valgkampstaber om hvorvidt den ene debattantens mikrofon skal dempes når den andre snakker.

Harris-kampanjen hevder at Trumps folk prøver å få mikrofonene skrudd av for å beskytte ham fra å komme med upassende kommentarer om han mister besinnelsen sin under debatten.

SE: Trumps plan var å møte Biden til debatt. Nå ser ting annerledes ut. 

– Vi mener at begge kandidatenes mikrofoner bør være påskrudd gjennom hele sendingen, sier Harris' kommunikasjonssjef Brian Fallon i en uttalelse.

Han sier videre at «Trumps folk foretrekker dempede mikrofoner fordi de ikke tror at kandidaten deres kan oppføre seg presidentaktig i 90 minutter».

Trump: Samme for meg

På CNN-debatten mellom Trump og Joe Biden i juni ble mikrofonene skrudd av.

Det var et vilkår som var framforhandlet av Biden, og som også var ment å gjelde for debatten i september, men Harris, som erstattet Biden etter debatten, ønsker å gå tilbake til normalen med påskrudde mikrofoner.

Trumps stab står fast ved at debatten bør arrangeres i tråd med den tidligere avtalen. Trump selv skapte mer forvirring mandag.

– Jeg vet ikke, det har ikke noe å si for meg. Jeg ville heller hatt den påskrudd, tror jeg, sa han i en video sendt på NBC.

– Avtalen var at det skulle være slik som forrige gang. I det tilfellet var den avskrudd, la han til. Videre angrep Trump Harris og beskrev henne som «ikke en smart person», og han hevdet at hun ikke ønsket å gjennomføre debatten.

Bidens katastrofale innsats i den forrige debatten var dødsstøtet for presidentens kandidatur. Harris, som ligger litt foran Trump på målingene, håper å bruke debatten til å opprettholde momentum eller dra mer ifra.

Read Entire Article