Trond Giske i retten: – Klassisk håndverkerfelle

1 month ago 25



En håndverker mener Ap-politikeren skylder ham 240.000 kroner for oppussing av et bad i Giskes leilighet på Grünerløkka.

Trond Giske møtte i Oslo tingrett fredag. Politikeren fører saken på egen hånd. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken har vært i forliksrådet uten at man fant en løsning. Dermed måtte Ap-veteranen til Oslo tingrett med status som saksøkt fredag ettermiddag.

Det hele dreier seg om arbeid som ble igangsatt i 2021.

Da skulle Giske pusse opp badet i leiligheten sin, som ligger i Helgesens gate på Grünerløkka i Oslo. Han hyret inn Oslo-selskapet Salvatori Bad AS, som spesialiserer seg på våtrom og bad.

Den opprinnelige prisen var på 280.000 kroner. Selskapet mener de har utført tilleggsarbeid for 140.000 kroner i tillegg til dette, og krever betaling med renter. De mener de ikke har utført noe arbeid Giske selv ikke har ønsket, og at de har opplyst tilstrekkelig om prisendringer.

Giske mener saken er en «klassisk håndverkerfelle», og føler at han er forsøkt presset til å betale. Det avviser daglig leder i Salvatori, Mutwakil Gamer Ahmed.

Begge avga sin forklaring til retten fredag.

Uenighet om jobb og betaling

Giske og selskapet ble enige om at jobben skulle blitt utført over en femukersperiode til fastpris. Det forutsatte at det ikke forekom tilleggsarbeid.

Etter avtaleinngåelsen var håndverkerne på befaring. Ifølge daglig leder Ahmed, oppdaget man da at man kunne gjøre badet større om man rev en vegg og pigget opp gulvet. Giske hadde dermed et ønske om å omprosjektere.

Dette bestrider Giske, som mener håndverkeren snakker usant om badets størrelse.

Trond Giske ovenfor saksøker Mutwakil Gamer Ahmed fra Salvatori. Foto: Lise Åserud / NTB

Den totale jobben ble uansett større enn først antatt, og arbeidet pågikk ut på høsten. På et tidspunkt skal Giske ha gitt uttrykk for at han var bekymret for at badet ikke ble ferdig, og holdt tilbake deler av betalingen fordi arbeidet ikke ble ferdigstilt.

Da avsluttet håndverkerne arbeidet.

Etter dette er det uenighet om hvilket arbeid som har blitt utført, og hvilket arbeid som skal faktureres.

Selskapet mener Giske har holdt tilbake betaling, og at femukersfristen var uoppnåelig. De mener det har forekommet tilleggsarbeider, ekstraarbeider og andre forhold som har gjort a jobben har tatt lengre tid og koster mer penger.

– Håndverkerfelle

Det siste avdraget på jobben ble fakturert i 2022. Det har Giske ikke betalt. Han mener håndverkerne har opptrådt useriøst, og vil at retten skal frifinne ham fra erstatningskravet.

Han vil også ha tilbakebetalt 20.000 kroner i erstatning for ekstrautlegg.

Badet skulle blitt ferdig i løpet av sommeren, men ble ferdigstilt ved juletider, forteller Giske i sin forklaring.

Han sier at han hadde et ønske om å unngå denne typen tvist da han skrev avtale med håndverkerne.

– Sakens kjerne er en klassisk håndverkerfelle. Jeg fikk råd om å skrive en veldig detaljert kontrakt, for der man ofte går i fellen er der det dukker opp ekstraarbeider som blir ekstra dyre, sier han i retten, og legger til at han mener det er nettopp dette som har skjedd.

Giske forteller at han synes det er kjedelig å møte i retten. Han vurderte ifølge seg selv å betale på et tidspunkt, men har i stedet tatt saken til retten av prinsipp.

I sin forklaring hevder han at selskapet flere ganger avsluttet arbeid i forsøk på å presse ham til å utføre ekstrabetalinger.

– Jeg synes det er urimelig å bli utpresset til å betale på denne måten, sier han.

Daglig leder i Salvatori Bad avviser overfor E24 at de forsøkte å presse Giske for penger.

– Det han sier stemmer ikke. Det er mye på badet han ikke har betalt for, sier han.

Ønsker seg tilbake på Stortinget

Giske ble for en uke siden valgt som toppkandidat til Stortinget fra Trondheim Arbeiderparti, etter en kampvotering mot digitaliseringsminister Karianne Tung.

Han ønsker seg også tilbake på Stortinget. I et intervju med TV 2 sier han at tiden er moden.

Giske føler seg klar for å tre tilbake i rikspolitikken. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Jeg mener jeg har noe å bidra med. Derfor har jeg sagt ja til å stille til Stortinget for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag og stå på en av de fire øverste plassene, sa han før valget i Trondheim Ap.

Kirsti Leirtrø ble innstilt på 2. plass, mot Per Olav Skurdal Hopsø. Den endelige avgjørelsen tas først i november, da Sør-Trøndelag Ap skal vedta nominasjonslisten.

Read Entire Article