– Tom Hagen er veldig lettet nå

1 week ago 13



Nær venn i intervju med TV 2:

Å være drapssiktet i fire år, har satt varige spor i Tom Hagen, forteller hans nære venn Tom Nilsen.

 Magnus Kaslegård / TV 2
GLAD PÅ VENNENS VEGNE: Tom Nilsen snakket med Tom Hagen torsdag og kan fortelle at hans gode venn er veldig lettet. Foto: Magnus Kaslegård / TV 2

Publisert 25.04.2024 22:53 Sist oppdatert nå

Torsdag kunne TV 2 fortelle at Øst politidistrikt har sendt sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter i etterforskningen av Tom Hagen.

Hagen har siden våren 2020 har vært siktet for drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant sporløst fra deres hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

En av dem som alltid har trodd på Tom Hagens uskyld, er hans venn Tom Nilsen.

– Et helvete

– Vi som er nær Tom, har merket at han er annerledes enn før. Det er ikke rart, det. Alle 50.000 på Lørenskog vet hvem Tom er. Han har hatt stikkende øyne i ryggen hele tiden, sier Nilsen til TV 2.

– Nå er jeg virkelig glad. Jeg har hatt så vondt av Tom og familien i over fem år, legger han til.

Han ringte Hagen kort tid etter at TV 2 fortalte ham om oversendelsen av innstillingen torsdag.

– Han er veldig lettet nå, forteller Nilsen.

Ifølge Nilsen fortalte Hagen at politiets innstilling er henleggelse. Dette har TV 2 ikke fått bekreftet selv.

– Nå er det opp til statsadvokaten. Jeg kan ikke forstå at de fortsetter nå. Så nå blir det lettere for Tom fremover, tror Hagens nære venn.

Nilsen poengterer at det er en hel familie som lider i denne saken, hvor Anne-Elisabeth er borte og Tom er drapssiktet.

– Tom er ikke den som går ut offentlig og klager, men det har vært et helvete i fem og et halvt år. For det første at Lisbeth er borte, men du har også barn og barnebarn. Det er en hel familie som har lidd.

Nilsen reagerer sterkt på at Tom Hagen har hatt en drapssiktelse over seg i fire år og mistanke mot seg i fem år.

 Magnus Kaslegård / TV 2
GOD VENN: Tom Nilsen har hele tiden vært overbevist om Tom Hagens uskyld. Foto: Magnus Kaslegård / TV 2

– Jeg synes ikke det er Norge verdig. I mitt hode kan du ikke la et menneske gå sånn i fem og et halvt år. Jeg synes det er uverdig. Det er min tanke, sier Nilsen til TV 2.

Sport som fristed

Samtidig påpeker han at Hagen aldri har klagd over dette til ham.

– Jeg synes han har vært utrolig til å bære dette inni seg. Han har aldri sagt noe vondt om noen. Det er jo normalt lett at det glipper noe når du sitter med venner, men ikke med Tom. Det er grunnen til at jeg har trodd på Tom i alle år. Han er ikke typen som gjør noe sånt.

Når han har vært sammen med Hagen, har Nilsen forsøkt å unngå å snakke om drapssiktelsen og Anne-Elisabeths forsvinning.

– Til tross for den vanskelige situasjonen, har vi alltid hatt gode samtaler. Vi har felles interesser, begge er veldig glad i sport og spesielt skøyter, sier Nilsen, og legger til at Hagen selv har vært en ivrig og god skøyteløper.

– Dere har holdt fast ved sportssamtalene under dette?

– Ja. Jeg tenkte tidlig at det var bra å ha noe annet å tenke på og snakke om. Det fikk i gang samtaler som gjorde at han ble glad.

– Noen veit noe

– Hvordan var humøret til Hagen da du pratet med ham?

– Han er en nøktern kar som tenker seg om før han sier noe, men da jeg ringte for å gratulere ham nå, ble han veldig glad da han hørte stemmen min. «Vet du hva jeg gjør nå, Tom?», sa han. «Jeg ligger på sofaen og prater med deg. Jeg slapper av så godt når jeg prater med deg nå». Da skjønte jeg at han har fått mer ro i sjelen. Han er ikke den som legger seg ned på sofaen ellers, forteller Nilsen fornøyd.

– Jeg ble bare veldig glad da jeg hørte dette. Det er han også. Det er en lettelse, konstaterer Hagens nære venn.

Nå regner han med at statsadvokaten henlegger siktelsen.

– Det jeg synes er ille, er at vi ikke veit hva som har skjedd med Lisbeth. Noe har jo skjedd. Det er noen her ute som veit noe. Hun har aldri vært i noen tilstand som tilsier at hun gjorde dette selv. Men nå får vi glede oss over dette og tro at statsadvokaten stopper saken, så Tom kan få fred og ro og forsøke å leve normalt igjen.

Read Entire Article