Israelske styrker på Hamas-jakt inne i Shifa-sykehuset i Gaza by

3 weeks ago 1418Det israelske forsvaret (IDF) har natt til mandag innledet en militæraksjon på Shifa-sykehuset i Gaza by der de tror Hamas-ledere skal oppholde seg.

IDF kunngjorde aksjonen natt til mandag. Den gjennomføres på grunnlag av etterretningsopplysninger om at høytstående Hamas-medlemmer skal oppholde seg i bygningen, skriver Haaretz.

– IDF gjennomfører en høypresisjonsaksjon på et begrenset område på Shifa-sykehuset etter å ha fått konkret bevis som krevde umiddelbar handling, sier IDFs talsmann Daniel Hagari.

– Vi vet at høytstående Hamas-terrorister har omgruppert seg inne på sykehuset og at de bruker det til å lede angrep mot Israel. Vår krig er mot Hamas og ikke mot Gazas befolkning, sier Hagari.

– Det er ingen krav om at pasienter eller ansatte må evakuere sykehuset, men det er og vil alltid være rømningsvei for andre sivile som vil forlate sykehuset, legger han til.

Senere natt til mandag opplyste IDF at soldater ble møtt med skyting da sikkerhetsagenter fra Shin Bet skulle foreta pågripelser på sykehuset.

– Våre styrker gjengjeldte ilden og rammet terroristene, står det i en IDF-uttalelse gjengitt av Haaretz.

Palestinske meldinger går ut på at det er drepte eller sårede i og rundt sykehuskomplekset, skriver avisen.

IDF gjennomførte en stor aksjon på Shifa-sykehuset også i november.

Read Entire Article