Togstans mellom Oslo S og Lillestrøm

2 weeks ago 11



  • Amnesty: Stor økning i jøde- og muslimhat på Tiktok

    Det er blitt en markant forverring av debattklimaet i sosiale medier etter Gaza-krigen, ifølge en Amnesty-rapport, som viser en økning i hat mot både jøder og muslimer.

    – Vår analyse viser at debatten i sosiale medier er blitt vesentlig tøffere etter 7. oktober. Det er blitt vanskeligere å være norsk muslim eller jøde på nett, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge.

    Hamas og andre jihadistgrupper drepte mer enn 1200 mennesker i Israel 7. oktober og tok rundt 250 som gisler til Gaza, noe som utløste den pågående krigen. I året som har gått, har minst 41.467 palestinere blitt drept, ifølge Gazas helsedepartement.

  • Vil gi 1,1 milliarder til drift og vedlikehold av riksveier

    Regjeringen setter av 10,8 milliarder kroner til drift og vedlikehold av riksveiene i sitt budsjettforslag for 2025. Det er 1,1 milliarder kroner mer enn i år.

    – Nå følger vi opp det vi sa i Nasjonal transportplan om å ta bedre vare på riksveiene. Vi leverer på det vi har sagt vi skal gjøre, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

    Han sier pengene skal gå til alt fra vintervedlikehold, ny asfalt og til å ruste veinettet til å tåle mer nedbør.

  • Svensker skal ha stått bak attentat på Island

    Svenske gjengkriminelle forsøker å få fotfeste på Island, ifølge landets regjering. På bildet ses hovedstaden Reykjavik.

    Svenske gjengkriminelle forsøker å få fotfeste på Island, ifølge landets regjering. På bildet ses hovedstaden Reykjavik. Foto: Berit Keilen / NTB

    Svenske gjengkriminelle har blitt sendt til Island for å begå lovbrudd, sier Islands justisminister Gudrún Hafsteinsdóttir til dansk TV 2.

    Hun trekker fram et attentat mot en politibetjent hvis bil ble påtent i august i fjor. Ifølge henne var dette beordret av en svensk gjeng.

    – Vi har bekreftet informasjon om at en gruppe personer kom hit med dette som mål, sier Runólfur Thórhallsson i det islandske politiets analyseenhet til avisa Morgunbladid.

    Ifølge Thórhallsson er gjengen basert i byen Trollhättan sørvest i Sverige.

  • To avgjørelser i Høyesterett om hatefulle ytringer

    Høyesterett har for første gang tatt stilling til om kommentarer i sosiale medier kan regnes som hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven. Avgjørelsene er prinsipielt viktige for framtidige saker av samme karakter.

    Høyesterett har for første gang tatt stilling til om kommentarer i sosiale medier kan regnes som hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven. Avgjørelsene er prinsipielt viktige for framtidige saker av samme karakter. Foto: Gorm Kallestad / NTB

    To saker ble behandlet – og i begge tilfellene kom Høyesterett til at ytringene kan karakteriseres som hatefulle og dermed er ulovlige. Dommene er prinsipielt viktige fordi de vil fungere som veiledere i fremtidige rettsavgjørelser i tilsvarende saker, skriver Filter Nyheter.

    I den ene saken skrev en bergenskvinne i 70-årene følgende kommentar på Facebook-gruppen «Vi som støtter Sylvi Listhaug: «Fandens svarte avkom reis tilbake til Somalia og bli der din korrupte kakerlakk». Kommentaren var re

  • Trump skal ha blitt orientert om drapsforsøk

    Republikanernes presidentkandidat Donald Trump ble utsatt for et attentat i Pennsylvania i juli. Ifølge valgkampen hans ble han tirsdag orientert av amerikanske myndigheter om iranske planer om å likvidere ham.

    Republikanernes presidentkandidat Donald Trump ble utsatt for et attentat i Pennsylvania i juli. Ifølge valgkampen hans ble han tirsdag orientert av amerikanske myndigheter om iranske planer om å likvidere ham. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB

    Republikanernes presidentkandidat Donald Trump ble tirsdag briefet av amerikansk etterretning om angivelige iranske planer om å likvidere ham, opplyser staben hans.

    Etterretningsapparatet slår fast at de iranske truslene har intensivert seg de siste månedene, og amerikanske myndigheter jobber med å beskytte Trump og sikre at høstens valg ikke blir rammet, heter det videre.

    En pakistansk statsborger som angivelig har bånd til iranske myndigheter, nektet tidligere i september straffskyld for å ha planlagt å drepe en amerikansk politiker som hevn for USAs likvidering av leder Qasem Soleimani for den iranske Revolusjonsgardens elitestyrke.

    Mannen hadde nevnt Trump som et mulig mål, men hevnplanene var ikke utarbeidet med mål om å drepe ekspresidenten, opplyser en person med kjennskap til saken til Reuters.

  • Enighet mellom oljearbeidere og Deep Ocean

    Edda Fauna er en av båtene der Safe-medlemmer var tatt ut i streik fra onsdag morgen hvis det ikke ble oppnådd enighet i meklingen. Klokken 2.45 var partene enige, og arbeidsdagen kan dermed starte som normalt.

    Edda Fauna er en av båtene der Safe-medlemmer var tatt ut i streik fra onsdag morgen hvis det ikke ble oppnådd enighet i meklingen. Klokken 2.45 var partene enige, og arbeidsdagen kan dermed starte som normalt. Foto: Arkivfoto: Carina Johansen / NTB

    Safe, fagforeningen for arbeidere i oljeindustrien, ble natt til onsdag enig med arbeidsgiver Deep Ocean i meglingen hos Riksmekleren.

    Meglingsfristen gikk ut ved midnatt, og partene satt i samtaler helt frem til klokken 2.45 natt til onsdag før det ble enighet.

    Enigheten inkluderer blant annet et generelt lønnstillegg på 5,7 prosent, økt nattillegg og økt helligdagstillegg.

  • Ingen streik i boligbyggelagene

    Meklingen mellom Fagforbundet og Virke i oppgjøret for boligbyggelagene førte til enighet marginalt på overtid natt til onsdag. Dermed blir det ingen streik fra onsdag morgen.

    Meklingen mellom Fagforbundet og Virke i oppgjøret for boligbyggelagene førte til enighet marginalt på overtid natt til onsdag. Dermed blir det ingen streik fra onsdag morgen. Foto: Alf Simensen / NTB

    Enigheten innebærer blant annet at alle ansatte er sikret et generelt tillegg på 20.475 kroner, og minstelønnssatsene øker med 36.586 kroner. Det er også enighet om kraftig økning i tillegg for arbeid på kveld, natt og i helg.

    Lønn og økonomi har vært en prioritet i forhandlingene.

    Enigheten betyr at 53 ansatte i boligbyggelag i Oslo (USBL), Trondheim (TOBB) og Bergen (BOB) som var tatt ut i streik, går på jobb som vanlig onsdag morgen.

  • Read Entire Article