Nytt spor om pride?

3 hours ago 3



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 10.10.2024 03:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

«Det å fremme ekskluderende forslag som bryter med partiets vedtatte politikk, er ikke forenlig med å være tillitsvalgt og folkevalgt i Rødt.» Kraftsalven serveres i Aftenposten av Jenny Eiksund, fylkesleder i Rødt. Hun forteller at de to som i Stovner bydelsutvalg fremmet forslag om ikke å flagge ved Oslo pride, nå er meldt ut av partiet.

Saken bretter i all sin tydelighet ut det vanskelige samtaleklimaet for alt som handler om pride.

En stor del av byens borgere makter å ha to tanker i hodet på én gang. De har et tolerant syn på skeive og mener samtidig at pride er blitt litt for påtrengende. Det siste gjelder særlig markeringer og undervisning i skoler og barnehager som ikke er tilpasset barnas alder.

Problemet er ikke størst for de mange som tenker slik. Det største problemet med det trange samtaleklimaet er at det hemmer arbeidet med å bedre skeives vilkår.

I stedet for de kritiske og algoritmevennlige karakteristikkene saken inviterer til, ønsker jeg å invitere til en samtale om hvordan å komme videre. Saken fortjener at vi kommer over i et annet spor.

Øyvind Håbrekke, gruppeleder i bystyret, KrF

Read Entire Article