Northug splitter skistjernene: – Uberegnelig

2 hours ago 2



Emil Iversen forventer Petter Northug i toppen på Beitostølen. Det fnyser bror Even Northug av. Mens Simen Hegstad Krüger kaller skikongen «uberegnelig».

Petter Northug etter et rulleskiløp i sommer. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 10.10.2024 05:12

Emil Iversen, som har friplass i verdenscupen frem til jul, var nylig sammen med nettopp Northug på treningssamling med et av Norges beste regionlagNorges beste regionlagRegionlaget Team Elon Midt-Norge har levert en rekke løpere til verdenscup de siste årene..

Der målte de krefter blant annet med Jan Thomas Jenssen, som vant verdenscup-løpverdenscup-løpfellesstart i Ruka, trekkes frem som en outsider til VM-plassene i Trondheim. sist vinter.

– Petter var veldig på hugget. Fysisk var det bra, det var imponerende, og jeg tenker at han fort kan være aktuell for VM til slutt. Det ser jeg ikke bort fra. Men da må han gjøre den gode jobben fremover også, sier Iversen.

Det er halvannen måned igjen til nasjonal åpning i langrenn på Beitostølen nasjonal åpning i langrenn på Beitostølen En sprint i klassisk, 10 km skøyting og 10 km klassisk. (22–24. november). De rennene er svært viktige for alle utenfor landslag som har en drøm om å kjempe om VM-plass.

Emil Iversen

Langrennsløper som jakter VM-plass denne sesongen

Deriblant Petter Northug som igjen satser mer på tradisjonell langrenn etter å ha gått en del langløplangløpløp hvor det for det meste kun gås staking. Har ikke den samme prestisjen og oppmerksomheten som verdenscup i tradisjonell langrenn. de siste årene.

Flere har en romantisk tanke om hvilket show det kunne blitt om 38-åringen ble tatt ut til VM i Trondheim - seks år etter han først la opp.

Han viste prov av gammel storhet da han ble nummer to i et Norgescup-løp og tok NM-sølv på lagsprint med broren Even.

Klarer Northug å kvalifisere seg til VM?

Line Møller / VG

Line Møller / VG

Klarer Northug å kvalifisere seg til VM?

Ja, han klarer det utrolige

Nei, han er for gammel og henger ikke med

50/50

– Det er mye bedre nå enn det var i 2018, sier Iversen etter samlingen der Northug deltok på nesten alle økter.nesten alle økter.Fra langkjøringer med løping, til intervaller på rulleski og elghus (løping i motbakker med staver)

– Kan han hevde seg i viktige nasjonale renn som på Beitostølen?

– Ja, jeg blir overrasket og skuffet hvis han går dårlig på Beitostølen. Jeg har høye forventninger til ham der, sier Iversen.

Even Northug, landslagsløper og bror av Petter. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Da lillebror og landslagsløper Even Northug får høre Iversens beskrivelser, blir han først stille.

– Emil går hardt ut, ja. Nå virker det bare som gamledager der de skal legge presset over på hverandre, sier Even Northug.

Så du tror ikke på beskrivelsene Iversen kommer med?

– Nei, nei, nei. Det blir tøft på Beitostølen for Petter, sier Even Northug.

Da VG videreformidler Iversens ferske Northug-rapport til Pål Golberg, svarer den regjerende verdensmesteren på femmil slik:

– Det er utrolig mange som er sterke på rulleski, men når snøen kommer under skiene så blir det mer avstand. Det er tungt å miste flere år i voksen alder som Petter har gjort. Men han vet hva som kreves, definitivt. Jeg står for det jeg har sagt før: Tror det blir tøft for ham.

– Men det er en nysgjerrighet i meg som lurer på hvor langt han kommer. Det hadde vært veldig moro å gå sprintheat med ham på Beitostølen.

Pål Golberg, med Johannes Høsflot Klæbo i bakgrunn. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Petter Northug påsto i sommer at han er den nest beste kandidaten etter Erik Valnes til å gå lagsprinten i VM med Johannes Høsflot Klæbo.

– Hva Petter får til på Beitostølen er like spennende for meg som en vanlig sofa-titter. Det er umulig å si med ham hva slags form han er i. Men sportslig har han ikke vist at han er å regne med i toppen de siste årene..., sier Valnes.

Simen Hegstad Krüger gleder seg over oppmerksomheten Northug skaper, men virker å ha minimal tro på at VM er mulig.

– La meg si det slik: Det er andre her i rommet jeg frykter mer enn Petter i VM-uttaket..., sier Krüger og legger til:

– Er han i nærheten av topp 10 på Beito, blir jeg både veldig imponert og overrasker. Jeg forventer mer at han er rundt nummer 50.

– Det er det som er litt gøy, han er uberegnelig og vanskelig å spå.

For å kunne bli aktuell til VM, må trolig Northug kjempe om seier i nasjonale renn som på Beitostølen eller Norgescupen/Skandinavisk CupNorgescupen/Skandinavisk CupRenn for de "nest beste" som ikke blir tatt ut til verdenscupen. for å gå verdenscup.

Og der må han igjen overbevise mot de beste skiløperne for å ta en av Norges fire plasser på løpene i VM Norges fire plasser på løpene i VMKlæbo har friplass på sprinten, Krüger på 10 km klassisk og 20 km med skibytte, samt Golberg på 50 km. I tillegg har Norge fire plasser. I tillegg er det stafett (fire løpere) og lagsprint (to løpere).

– Petter har noe i seg som er tøft, men det er en brutal sannhet her, og det er at du må være så god, så stabil, gå deg inn i verdenscup og et VM-lag. Hadde du plassert ham inn på den rette dagen eller det rette verdenscuprennet, så kunne han vært med med den rette formen. Det er det mange andre som kunne også. Men at han fortsatt har det når han er så gammel, er jo fint, sier Even Northug.

Read Entire Article