Taxiturene var like lange, men prisforskjellen enorm: – Må slutte å kjøre med disse selskapene

1 week ago 12



På den samme distansen, var prisforskjellen på taxituren til Per Sandberg nesten 500 kroner.

Her er kvitteringene fra Per Sandbergs taxiturer i Oslo. taxiturene var nøyaktig like lange, men prisen ble veldig forskjellig. Foto: Privat

Publisert: 27.09.2024 21:38

Kortversjonen

Det var på vei til et møte fredag morgen at Sandberg og en kollega satte seg i den første ledige taxien i køen på Oslo S.

Det angrer han på nå.

Da den 20 minutters lange turen var over, kom regningen på 861 kroner. Den tidligere ministeren ble veldig overrasket, men hadde ikke annet valg enn å betale.

Prisforskjell: Nesten 500 kroner

– Jeg fortalte sjåføren at prisen var stiv, men fikk bare beskjed om å betale, sier Sandberg oppgitt.

– Disse prisene er helt ville. Det er helt sprøtt, fortsetter han.

Men da han tok turen tilbake til Oslo S, fikk Sandberg seg nok en overraskelse. Med Oslo Taxi kostet den samme turen tilbake til Sentralstasjonen «kun» 386 kroner.

– Oslo Taxi er dyrt det òg, men mye billigere enn mange andre selskaper som står klare på Oslo S, mener Sandberg.

Per Sandberg mener forbrukerne må bruke makten sin. Det mener han selv at han ikke gjorde fredag. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Ansvaret ligger på forbrukerne

På tross av den dyre turen, forsvarer Sandberg den omstridte taxireformen fra 2020.

– Det er oss forbrukere som styrer markedet, og vi må sørge for å ikke tillate slike priser. Vanligvis er jeg veldig markedsorientert, men i dag gjorde jeg en feil, sier Sandberg.

Derfor oppfordrer han alle som skal ta taxi, å velge med omhu. Det mener han kan bidra til å endre det nåværende markedet. Han er fremdeles positiv til taxireformen.

– Taxisjåførene gjør ikke noe ulovlig når de tar så høye priser. Det er vi som forbrukere som enten må slutte å kjøre med disse selskapene, eller som på forhånd må avtale en fastpris eller lignende. Da slipper man skyhøye taxiregninger.

Det finnes mange ulike taxiselskaper i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB

Må vente på kundene

Hassan Musa Transport styres av Yousif Ismali Hassan Musa. Det var han som kjørte Sandberg fredag morgen. Musa forteller at det er dyrt å leve i Norge, dermed blir taxiprisene høye.

Han mener også at det er stor forskjell på hvordan et stort selskap kan presse prisene, enn de små.

– Oslo Taxi får bestillinger fra kunder. Det gjør ikke jeg. Derfor kan det gå lang tid mellom hver kunde. Noen ganger venter jeg fire timer på Oslo S før jeg får én kunde, da må prisene bli høye, sier Hassan Musa.

Musa er kritisk til taxireformen, og sier at den har åpnet for at det er for mange taxiselskaper i Oslo.

Read Entire Article